Očitovanje RK Bosne TS povodom odgođene utakmice petog kola

Očitovanje RK Bosne TS povodom odgođene utakmice petog kola

161
0
PODIJELI

Nakon svih događanja koja su se u prethodnom periodu desila u rukometnom savezu, a koja su konkretno vezana za Prvu ligu FbiH – sjever, ovih dana izašla je na vidjelo još jedna neugodna situacija.

Naime, dana 30.10.2013. god., od strane komesara Prve lige FbiH gosp. Konjičanina obavješteni smo daje RK „Sloboda Solana“ RS BiH uputila dopis da se utakmica petog kola koja se trebala odigrati dana 03.11.2013. god. u Tešnju odgodi zbog bolesti njihovih igrača, o čemu nisu našli za shodno da obavijeste i RK „Bosna-TS“ Tešanj. Prema našim saznanjima na infektivnoj klinici UKC Tuzla nalazi se član RK „Sloboda Solana“ Hamzić Arnad sa dijagnozom bolesti mononukleoza. Nama je žao što se ovo desilo igraču Hamziću, ali to nije bio razlog da se navedena utakmica odgodi.

Napominjemo da nikada do sada RK „Sloboda Solana“ na naše insistiranje nije izlazila u susret RK „Bosna-TS“ kada smo mi tražili pomjeranje termina niti odgađanja utakmice. Također napominjemo da ni dosadašnji komesari nisu odgađali igranje utakmica za bilo kakav vjerski praznik ili slično.

Ako se može utakmica odgoditi zbog bolesti jednoga igrača kakav je to klub od koga on zavisi. Pošteno je bilo reći da je RK „Slobodi Solani“ povrijeđen veći broj igrača što bi mi i prihvatili, a ne izvlačiti se na bolest jednoga člana. Također napominjemo da smo u prethodnom kolu zbog bolesti većeg broja igrača i radnog angažovanja odigrali utakmicu u Bihaću sa samo 8 članova i nismo tražili odgađanje utakmice. Pored igrača treba imati i lavovsko srce kao i još „po neku stvar“, te sportski otići i odigrati utakmicu bez obzira na rezultat.

Ako će RK „Sloboda Solana“ na ovakav način sakupljati bodove za Premijer ligu, ne trebamo više igrati, nego svi pokloniti bodove njima i ne stvarati sebi troškove. Ponovo se pokazalo licemjerstvo čime je dokazano da navedeni klub može uraditi svašta u RS BiH dok drugi to ne mogu. Od RS BiH tražimo da ukoliko će se nastaviti odigravanje utakmica sa RK „Sloboda

Solana“ neka isti dostave nova ljekarska uvjerenja da su im igrači sposobni i zdravi za daljna takmičenja, jer prema njihovom saopštenju kompletna ekipa treba ići na opservaciju, a nije navedeno vrijeme koliko će to trajati, te su upitni termini odigravanja utakmica sa navedenom ekipom, kako se drugi ne bi zarazili navedenom bolešću.

Jelah.info

NEMA KOMENTARA