13.5 C
Tešanj
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024

Odbjegli robijaš slomljenog srca ispraćen u samicu

Edis Zukić preskočio zatvorsku zidinu jer ga je supruga ostavila, ali i pored toga što je zbog nje pobjegao iz zatvora, nije željela da se pomire.

Edis Zukić (38), koji je pobjegao iz Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Orašje, prekjučer je, kako nam je potvrđeno iz zatvora, uhapšen u blizini svoje kuće, u selu Kerep kod Gradačca te je vraćen u ćeliju.

Nije se opirao

Kako saznajemo, akcija njegovog hapšenja izvedena je združeno između lokalnog MUP-a i zatvorske policije iz Orašja. Zatvorenik nije pružao otpor te je po dolasku u zatvor smješten u samicu, a Uprava mu je ukinula sve vanzavodske pogodnosti.

Inače, Zukić je prije bijega ostavio pismo stražarima u kojem im je pojasnio razloge zbog kojih se odlučio preskočiti zatvorsku zidinu. Naime, zbog njegovog robijanja, Zukića je ostavila supruga, a on je imao namjeru da se pomiri s njom.

  • Vraćen u ćelijuVraćen u ćelijuFOTO: AVAZ

Romantična nota

Kako nam je otkrio izvor blizak istrazi, Zukićeva supruga je odbila da se s njim pomiri, iako je on u više navrata pokušavao izgladiti odnos između njih.

Supruga nije željela ni čuti za njega te je odlučila nastaviti život uprkos tome što je zbog nje pobjegao iz zatvora, što je ovoj kriminalističkoj priči dalo romantičnu notu.

Pomogao mu cimer

Nesretno zaljubljeni Zukić je u ovom zatvoru proveo oko šest mjeseci, a ostalo mu je još oko godinu i po da odleži kaznu zbog krađe. Njemu je cimer Vedran K. pomogao da pobjegne iz ćelije, koji se tereti za krivično djelo omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda.

Dnevni avaz

Povezane vijesti

Najnovije vijesti