22 C
Tešanj
Subota, 22 Juna, 2024

Odigrano posljednje kolo Omladinske lige

U Jelahu je odigrano poslednje, 30. kolo Omladinske lige Bosne i Hercegovine između omladinaca Borca i Rudara iz Kaknja.
Kadeti: FK Borac – FK Rudar 2 : 1
Golove za kadete Borca su dali Numan Kurdić i Edin Husaković.
Juniori: FK Borac – FK Rudar 1 : 1
Gol za juniore Borca postigao Edin Omić.
Sa ovim kolom se završila i debitantska sezona naših omladinaca u ovoj veoma kvalitetnoj ligi, sa kojom naš klub može biti itekako zadovoljan.
Kadeti su sezonu završili na odličnom drugom mjestu i jedina ekipa koja je bila bolja od njih je sarajevski Željezničar, dok su juniori Borca sezonu završili na 10. mjestu, ali i tokom sezone dali veliki broj igrača na uslugu seniorskoj ekipi.
Kadetska selekcija Borca je poslije pobjede u Visokom u prošlom kolu obezbjedila učešće na turniru kadetskih selekcija, dok je danas utakmica juniorskih selekcija u Jelahu plasirala ekipu Rudara na finalni turnir Omladinskih liga koji će se održati u srijedu i četvrtak u Bihaću.
Igrači iz zaista odlične juniorske ekipe gostiju iz Kaknja su poveli već sredinom prvog poluvremena, ali u nastavku utakmice juniori Borca su uspjeli preko Omića izjednačiti na 1:1.
Ovim rezultatom mogu biti zadovoljne obje ekipe jer su i jedni i drugi dali svoj maksimum po zaista paklenoj vrućini na stadionu Šibovi u Jelahu.
Čestitamo omladinskim selekcijama FK Borac na zaista zapaženom nastupu u Omladinskoj ligi Centar , koja je bila i više nego odlična odluka upravnog odbora kluba, jer su u ovoj ligi postigli veliki napredak u kvalitetu i promociji našeg kluba u Bosni i Hercegovini

FK Borac

Povezane vijesti

Najnovije vijesti