22.1 C
Tešanj
Ponedjeljak, 27 Maja, 2024

Određen pritvor ubici poštara

Asim Pezer, sudija za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Zenici odredio je jučer na prijedlog Sejada Kože, tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, pritvor za Adnana Sadikovića, 18-godišnjeg mladića iz Šija kod Tešnja osumnjičenog za ubistvo Nusreta Mehinovića, poštara iz Tešnja.

 

Sadiković koji je 3.marta postao punoljetan, uhapšen je prekjučer, dvanaest dana nakon monstruozne likvidacije. On se sumnjiči da je 11.jula izvršio svirepo ubistvo mjesnog poštanskog službenika Mehinovića (58) i to na okrutan i podmukao način.

Podsjetimo, Mehinović  je ubijen u iznajmljenoj kući u Šijama na lokalitetu Ravne pored regionalnog puta Medakovo – Šije. Njegov leš pronašao je Safet Bajrić, a ustanovljeno je obdukcijom da je brutalno usmrćen pravljenim oštrim predmetom sa 30-tak udaraca u glavu.

Iz izvora bliskih istrazi nam je saopšteno kako se ubica i ubijeni mogu dovesti u ljubavni kontekst, te da bi njihov odnos mogao biti doveden u vezu sa motivima. Navodno, Sadiković je kao 13-godišnjak pobjegao od kuće, a utočište mu je pružio upravo Mehinović koji je prema nepotvrđenim informacijama bio homoseksualac te je imao neprirodne sklonosti prema dječacima. Navodno, takve odnose je imao i sa Sadikovićem koji se prema pričama mještana na ovaj način osvetio poštaru.  

U slučaju da bude oglašen krivim na Sudu, zapriječena mu je kazna zatvora od minimalno 10 godina zatvora ili kaznom dugotrajnog zatvora koja može biti do 40 godina.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti