13.3 C
Tešanj
Nedjelja, 26 Maja, 2024

Održan inicijalni sastanak predstavnika streljačkih klubova sa područja općina Tešanj, Doboj Jug, Maglaj i Zavidovići

Dana 04.03.2017. godine, u prostorijama SRC Tešanj (streljana), sa početkom u 11:00 sati održan je inicijalni sastanak predstavnika streljačkih klubova sa područja općina Tešanj, Doboj Jug, Maglaj i Zavidovići sa ciljem sagledavanja stanja u ovoj sportskoj grani te formiranje međuopćinske lige u streljaštvu vazdušnom puškom.

Ispred SK „Tešanj“ bili su prisutni Predsjednik kluba Izudin Handžić – Ćiro i Muhamed Ibrahimović, SK „Zigana“ su predstavljali predsjednik skupštine Miralem Bahtić i zamjenik predsjenika UO kluba Mujo Pobrić, SK „Zavidovići“ predstavljali su Predsjenik kluba Haris Ćatić i Adnan Isović, Streljački klub invalida iz Maglaja predstavljao je Predsjenik Izudin Husanović, dok je SSK „Paljuge“ iz Šija predstavljao Almir Muslija, SK „Doboj Jug“ predstavljao je Predsjenik Emir Begović.

Domaćin sastanka i inicijator, SK „Tešanj“ prisutne su upoznali sa planiranim aktivnostima, te su nakon vrlo konstruktivne i objektivne rasprave usaglašeni nacrti dokumenata za ligu kao i kalendar takmičenja. SSK „Paljuge“ nije podržao inicijativu i za sada neće učestvovati u istoj zbog ranije planiranih obaveza. Ostali klubovi su dogovorili načela saradnje te će se u što skorije vrijeme organizovati novi sastanak (načelno dogovoreno da domaćin sastanka bude streljački klub invalida Maglaj), gdje će se verifikovati potrebni dokumenti.

Početak lige planiran je za 11.03.2017. godine a u istoj će se takmičiti učenici osnovnih škola, učenici srednjih škola i lica sa invaliditetom. Liga će imati 5 kola i završni turnir na kome će se proglasiti najbolje ekipe i pojedinci. Planirano je da svaki klub bude domaćin jednog kola a u skladu sa kalendarom takmičenja.

Početkom ove međuopćinske lige vršit će se promocija i popularizacija streljačkog sporta kod mladih te stvarati pretpostavke za formiranje kantonalne lige u streljaštvu, kao i kantonalnog streljačkog saveza.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti