13.5 C
Tešanj
Subota, 2 Marta, 2024

Održana 2. redovna sjednica Skupštine MZ Piljužići.

U četvrtak, 14.03.2013. godine u Piljužićima je održana 2. redovna sjednica Skupštine MZ Piljužići.

Na sjednicu su uredno pozvani, pored članova Skupštine MZ Piljužići, članovi Savjeta MZ Piljužići, Načelnik Općine Tešanj gosp. Suad Huskić, predsjedavajući OV Tešanj Fuad Šišić, koordinator Općine Tešanj za rad sa mjesnim zajednicama, te predstavnici parlamentarnih stranaka u OV Tešanj.

Sastanku su se odazvali članovi Skupštine i Savjeta MZ Piljužići iz SDPBiH, SBiH i SBB, izabrani dužnosnici iz SDA se nisu pojavili na Skupštini, niti su svoje odsustvo pravdali.

Od pozvanih gostiju, Skupštini su prisustvovali gosti iz SDPBiH i SBiH, ostali pozvani nisu najavili svoje odsustvo.

Na dnevnom redu sjednice Skupštine MZ Piljužići se našla samo jedna tačka i to

* informacija o konstituisanju organa MZ Piljužići.

Nakon rasprave u kojoj je većina iznijela svoju spremnost da da maksimalan doprinos u radu organa MZ Piljužići i spremnost da maksimalnim zalaganjem daju doprinos u stvaranju pozitivnog ambijenta za kvalitetni život mještana MZ Piljužići, usvojeni su sljedeći Zaključci:

1. Skupština MZ Piljužići daje punu podršku u radu novoimenovanom Savjetu MZ Piljužići;

2. Skupština MZ Piljužići poziva Načelnika Općine Tešanj da u skladu sa Članom 56. Statuta Općine Tešanj postupi i imenuje predsjednika Savjeta MZ Piljužići, te tim činom okonča konstituisanje organa MZ Piljužići, zašto je već davno prošao Statutom predviđeni rok, decembar 2012 god.

3. Skupština MZ smatra da će se završetkom konstituisanja organa MZ Piljužići stvoriti pretpostavka za stvaranje povoljnijeg ambijenta u Mjesnoj zajednici;

4. Skupština Mjesne zajednice Piljužići odobrava Savjetu MZ Piljužići da vrši isplatu novčanih sredstava samo za tekuće/redovne obaveze, a uskraćuje stvaranje novih obaveza i isplatu istih, do okončanja konstituisanja Savjeta MZ Piljužići;

5. Ovlašteni potpisnik virmanskih naloga, računa i druge financijske dokumentacije može potpisivati dokumente uz prethodnu saglasnost Savjeta MZ Piljužići

6. Predsjednik Skupštine MZ Piljužići će u skladu sa članom 4 Statuta MZ Piljužići, do okončanja konstituisanja Savjeta MZ Piljužići predstavljati i zastupati MZ u svim poslovima sa trećim licima, osim u slučaju kada je zakonom utvrđeno da MZ zastupa javno pravobranilaštvo.

Skupština je razočarana ne prisusustvom odgovornih iz Općine Tešanj, a i na ovaj način, javno, poziva Načelnika Općine Tešanj da imenuje predsjednika Savjeta MZ Piljužići, ispoštuje demokratsku volju većine, te omogući rad MZ Piljužići u punom kapacitetu, kako je to predviđeno Statutom Općine i Mjesne zajednice, a za šta je istekao rok još krajem decembra 2012. godine.

SKUPŠTINA MZ PILJUŽIĆI/Jelah.info

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti