Održana 5. skupština MZ Jelah

Održana 5. skupština MZ Jelah

562
0
PODIJELI

Skupstini je prisustvovalo 13 od 15 clanova po evidenciji Sekretara MZ Jelah Emira Kotorica.
Nakon sto je konstatovano da Skupstina ima kvorum
Predsjednik Skupstine MZ Jelah Edin Hasanicevic je upoznao prisutne clanove da ovoj skupstini prisustvuju Pomocnik Nacelnika Opcine Tesanj za koordinaciju sa MZ Hasan Plancic, predstavnici gradjanskih udruzenja iz Jelaha: Udruzenje zena “Jelah”, FK “Borac”, SRD “Jelah – Tesanj, Lovacke sekcije Jelah, JOM “Jelah”, kao i Predsjednik Savjeta MZ Jelah Ismet Zenicanin i clanovi Savjeta, Vijecnik u OV Tesanj Senad Subasic, Clan Parlamenta FBiH Senad Sulje Subasic i drugi gosti i zvanice, a uz sve to prisutni su upoznati da ce ova skupstina osim radnog imati i svoj svecani karakter.
Nakon usvajanja zapisnika sa protekle 4. Skupstine, na dnevnom redu se naslo nekoliko tacaka od kojih je najvise vremena potroseno na raspravu o daljnjim aktivnostima, informacijama i koordinaciji sa predstavnicima Opcine na projektima izgradnje “Kulturnog centra”, “Sportske dvorane” i rjesavanja pitanja problema saobracaja, sa akcentom na novouradjenu raskrsnicu.
Nakon pomalo i zucne rasprave donesen je zakljucak da se obavezu predstavnici Savjeta MZ Jelah da u narednom periodu nastave koordinaciju sa Opcinom Tesanj i pokusaju nagomilane probleme rijesiti u sto optimalnijem roku po svim pitanjima, a u sto kracem roku uraditi informaciju za javnost i upoznati mjestane Jelaha koji su to problemi koji koce realizaciju ovih po razvoj Jelaha veoma bitnih pitanja.
Na ovoj skupstini usvojen je i zakljucak da se u Savjet MZ Jelah umjesto umrlog clana Hajrudina Agica kooptira novi clan Almir Mujkanovic.
Predsjednik Savjeta MZ Jelah Ismet Zenicanin Kici je obavijestio clanove skupstine da zbog zdravstvenih problema podnosi istavku na ovo mjesto, sto je skupstina prihvatila, i donesena je preporuka da Zenicanina na tom mjestu, jer se slazu i druge stranke, zamijeni jedan od clanova. Ko ce zauzeti to nimalo zahvalno mjesto saznacemo u narednim danima.
U svecanom dijelu skupstine, a na prijedlog Savjeta MZ Jelah sa 18. sjednice, urucena je Zahvalnica u vidu priznanja za dugogodisnji rad u MZ Jelah, FK “Borac” Jelah i promociji Jelaha kroz politicki, drustveni, sportski i kulturni rad Senadu Sulje Subasicu, a uz Priznanje Subasicu je dodijeljena i umjetnicka slika slikara Hasana Mehinovica iz Tesnja.
Zahvalnicu za informisanje, promociju Jelaha kroz medije, poseban angazman u informisanju regije tokom “majskih poplava” u BiH, humanitarni rad i angazman u Jelahu dobio je Antena – radio iz Jelaha, a i njima je urucena umjetnicka slika slikara Hasana Mehinovica iz Tesnja.
Obzirom da je ovo bila posljednja Skupstina u ovoj godini Predsjednik Skupstine MZ Jelah Edin Hasanicevic je uz cestitke prisutnim za predstojece praznike uputio cestitku i svim mjestanima Jelaha u nadi da ce Jelah i u narednoj 2015. godini ici ka boljem i razvijati ee na zadovoljstvo svih jelasana i ovog kraja.
Nakon dvosatnog trajanja Skupstina je zavrsena.

Anena Radio

NEMA KOMENTARA