3 C
Tešanj
Utorak, 23 Aprila, 2024

Održana edukacija za roditelje predškolske djece

Dana 19.01.2016.godine (utorak), u sali JZU Dom zdravlja Tešanj, održana je edukacija “Priprema djece za polazak u školu”. Organizatori i predavači na edukaciji su istaknuti profesori predškolskog odgoja u NVO “EDUS” Sarajevo – Halida Mujaković i Amila Karahasanović.

Tokom predavanja i razgovora sa roditeljima, prof. Mujaković je istakla značaj i potrebu kontinuiranog rada sa djecom, utvrđivanju uzroka nepravilnog ponašanja djece, te uklanjanju svih smetnji u pravilnom učenju, dok je prof. Karahasanović predstavila nekoliko korisnih i edukativnih igara za djecu.

Inače, ovo je samo jedna u nizu edukacija, koje se redovno sprovode u organizaciji NVO “EDUS” Sarajevo. Naime, ovo udruženje čine roditelji i stručnjaci, koji zajednički i kontinuirano rade na realizaciji potencijala svakog djeteta, bez obzira da li je dijete u razvoju, poteškoćama ili ne. Do sada su razvili i implementirali veliki broj projekata, koji su uveliko doprinijeli njihovoj misiji, te pomogli stručnjacima i roditeljima djece u svakodevnom radu i životu.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti