17 C
Tešanj
Subota, 23 Septembra, 2023

Održana redovna i svečana sjednica Skupštine USR “Jelah-Tešanj”

Ove godine Udruženje građana sportskih ribolovaca “Jelah-Tešanj” obilježava zaista vrijedan jubilej – 70 godina postojanja. Tim povodom je u nedjelju, 18.02.2018. godine, u Hotelu “AA” u Jelahu, održana redovna ali i svečana sjednica Skupštine ovog udruženja.

Skupštinom je uspješno predsjedavao dr. Esad Hasaničević, i na istoj su usvojeni izvještaji za prethodnu, kao i planovi za 2018. godinu.

U toku Skupštine, promovisana je i monografiju ovog udruženja, koja je štampana povodom 70 godina postojanja Udruženja sportskih ribolovaca “Jelah-Tešanj”. Bogato ilustrovana slikama i tekstovima, Monografija će biti važan podsjetnik budućim generacijama.

Na kraju, uručeno je i nekoliko priznanja za pojedince i ustanove, koji su dali doprinos u funkcionisanju Udruženja. Gosti Skupštine iz Banovića, Zenice, Kaknja, Doboja, Banja Luke, Sarajeva i drugih mjesta, odali su priznanje domaćinu na kvalitetnom predstavljanju Sportskih ribolovaca BiH na 7 Svjetskih smotri, od kojih je posljednja održana u Francuskoj 2017. godine. Vrijedan jubilej domaćinu je čestitao i Općinski načelnik  Suad Huskić.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti