Održana redovna izvještajna skupština FK Borca iz Jelaha

Održana redovna izvještajna skupština FK Borca iz Jelaha

34
0
PODIJELI

IZVJEŠTAJ
Sa godišnje redovne izvještajne skupštine FK Borac Jelah.

07.02.2021.godine u prostorijama vatrogasnog doma u Jelahu održana je godišnja redovna izvještajna skupština.

Skupštini kluba se na početku obratio zamjenik predsjednika skupštine Muharem Subašić, koji je nakon utvrđenog prisustva dovoljnog broja članova prisutnima pročitao dnevni red, koji je i usvojen.

 1. Izvješta o radu za 2020. godinu
 2. Finansijski izvještaj za 2020. godinu
 3. Plan rada za 2021. godinu
 4. Izvještaj nadzornog odbora kluba
 5. Disciplinski izvješta
 6. Razno
 7. Izvještaj o radu za 2020.godinu
  zvještaj o radu je pročitao predsjednik UO Senad Subašić, koji je na samom početku izrazio žaljenje što je skupština po prvi puta morala da bude bez svečanog dijela i bez gostiju, ali zbog mjera zaštite od pandemije morali smo da je organizujemo samo uz prisustvo članova kluba.
 • U proljetnom dijelu 2020.godine naš i ostali klubovi su zbog korone spriječeni da se nastave takmičiti, i nažalost nakon samo jedne polusezone, 2019/2020 sezonu završio na drugom mjestu, iako smo, da se prvenstvo nastavilo, imali velike šanse da tu sezonu završimo na prvom mjestu. Ali okolnosti oko pandemije su bile odlučujući faktor da se sezona nažalost završi prije vremena.
 • U toku prošle godine klub je ulagao ogromne napore da se naši igrači i navijači maksimalno zaštite, i najveći uspjeh kluba je što naši igrači nisu imali posledica od pandemije, i što su nam svi igrači ostali zdravi.
 • U jesenjem dijelu sezone 2020/2021 FK Borac je polusezonu završio na prvom mjestu, i ovom prilikom se predsjednik kluba zahvalio šefu stručnog štaba i igračima na ovom uspjehu.
 • Rad omladinskih selekcija je protekao takođe pod uticajem pandemije, ali i pored toga u izvještaju su naglašeni veliki troškovi kadeta i juniora, koji su zbog velikog broja utakmica, putovanja i organizacija veći čak i od troškova seniorske ekipe, i da ovaj sistem takmičenja omladinskih selekcija treba mijenjati kako bi se pomoglo klubovima.
 1. Finansijski izvještaj
  Predsjednik UO takođe je pročitao i finansijski izvještaj i prisutnima obrazložio sve tačke iz tog izvještaja.
  Naglasio je da su prihodi znatno umanjeniu odnosu na prošle godine, i da su zbog poslovnih problema nastalih pandemijom pojedini donatori nažalost morali odustati od sponzorstva, zbog čega naš klub ima razumjevanje.

Iz izvještaja se vidi da su ukupni prihodi u 2020.godini bili: 125.175,09 KM
Dok su ukupni rashodi u 2020.godini bili: 124.457,38 KM
Iz čega se može vidjeti da je klub u 2020.godini bio u plusu od: 717,71 KM

Poslije čitanja i obrazlaganja izvještaja predsjednik se uahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli našem klubu.

Nakon čitanja ova dva izvještaja podpredsjednik skupštine je dao na razmatranje i pojedinačno usvajanje ova dva izvještaja, što je skupština i izglasala, tj. usvojila.

 1. Plan rada za 2021.godinu
 • Cilj seniorske ekipe je osvajanje prvog mjesta u takmičenju i pokušati da se igranjem razigravanja plasira u Prvu ligu FBiH.
 • U skladu sa situacijom sa pandemijomklub će u 2021.godini održati dva tradicionalna turnira: Sakib Subašić-Manga i Ibrahim Đonlagić – Ibro.
 • Nastavak aktivnosti oko izgradnje potrebne infrastrukture na Šibovima radi sticanja licence za takmičenje u višem rangu.
 • Licenciranje službenih lica u klubu.
 • Nastaviti održavati dobre odnose sa svim klubovima i promovisati sport i ferplay.
 1. U ime Nadzornog odnora kluba izvještaj je pročita Unkić Armin.
 • Nadzorni odbor kluba je uvidom u svu prikupljenu dokumentaciju zaključio da se uprava kluba u 2020.godini ponašala racionalno, sredstva su trošena opravdano, i posebno naglasili na tešku situaciju povodom pandemije.
 • Prijedlog skupštini da se na osnovu toga svi uključe u pomoć klubu i da se što više ljudi aktivira da u ovim teškim vremenima pomognu klubu.
 1. U ime disciplinske komisije izvještaj je pročitao Emir Kotorić.
 • DK je zaključila da je u klubu u 2020.godini vladala odlična disciplin, osim u slučaju kadetske i juniorske selekcije kod kojih se mora pojačati disciplina zbog velikog broja kazni koje su dobili igrači ove dvije selekcije, a osim toga sa svime ostalim možemo biti zadovoljni.

Nakon što nije bilo ni jedne teme pod tačkom razno, podpredsjednik skupštine se zahvalio svim prisutnim i zaključio ovu sjednicu.
U životu je važno biti Borac !

NEMA KOMENTARA