Održana sjednica Upravnog odbora Fk Borac i druženje uprave i seniorske ekipe...

Održana sjednica Upravnog odbora Fk Borac i druženje uprave i seniorske ekipe našeg kluba.

237
0
PODIJELI

24.06.2013. godine odžana je sjednica Upravnog odbora FK Borac iz Jelaha, na kojoj se raspravljalo u učincima kluba u sezoni 2012/2013, kao i djelovanju i radu u prvih šest mjeseci ove godine.

 

Činjenica je da jeseniorska ekipa svoju sezonu završila na odličnom drugom mjestu, i da su kao i prethodnih godina bili veoma zapažen kolektiv u takmičenju Druge lige FBiH Centar.

Juniori u svojoj takmičarskoj ligi nisu postigli zapažen plasman na tabeli, ali ono što raduje i što ih opravdava je to što je 7-8 juniora konstantno tokom sezone bilo priključeno treninzima i odigravanju utakmica sa seniorskom ekipom, tako da FK Borac već sada ima zapažen broj igrača juniora u seniorskoj ekipi, i to je dokaz dobrog rada sa omladinskim selekcijama, i dobar znak da Borac ima sigurnu budućnost sa igračima iz vlastitog omladinskog pogona.

Kadeti su suvereno vladali svojom ligom, i nekoliko kola prije kraja prvenstva su obezbjedili prvo mjesto i naslov prvaka lige, i sugurno u ovoj ekipi ima mnogo mladih igrača koji će u skorije vrijeme zbog svog kvaliteta konkurisati za prvi tim.

Pionirska selekcija je osvojila naslov prvaka ZD kantona i još uvijek učestvuju u završnici državnog prvenstva gdje u polufinalu igraju dvomeč sa sarajevskim Željezničarom. U ovoj selekciji ima mnogo talentovanih i perspektivnih igrača čiji je kvalitet prepoznao i selektor reprezentacije ZD kantona i pozvao ih na provjeru i okupljanje reprezentacije kantona.

Predpioniri su svoju sezonu i takmičenje završili na drugom mjestu, i samo je nedostatak sreće dijelio ovu ekipu od naslova prvaka, i prošlosezonskog uspjeha kada su igrali u finalu takmičenja ZD kantona.

druzenje_uprava_igraci3.jpgOsim ovih takmičarskih ekipa pozitivno je ocijenjen i rad škole fudbala FK Borac u kojem je i ove godine nastavljen kvalitetan rad sa najmlađim članovima od kojih veliki broj konkuriše za ekipu predpionira u narednoj sezoni.

Ono što posebno ohrabruje je i upis djevojaka i djevojčica u naš klub, tako da sada imamo preko 30 djevojaka koje obavljaju treninge a u skorije vrijeme će početi i sa odigravanjem prijateljskih utakmica.
Od ovih djevojaka je još rano očekivati bilo kakav učinak jer su tek počele trenirati i trebaju proći osnove edukacije, ali sama činjenica da su i djevojke prepoznale značaj i ljepotu ovog sporta, kao i to što su u našem klubu vidjele kvalitetno mjesto za njihovsportski razvoj govori mnogo o radu našeg kluba, i nadamo se da će u što skorije vrijeme ove djevojke svojom ustrajnošću i kvalitetnim radom igrati svoje takmičarske utakmice.

Zaključak je da je sezona 2012/2013 FK Borac više nego zadovoljavajuća, jer od pet takmičarskih ekipa FK Borac iz Jelaha ima dva prvaka, i dvije drugoplasirane ekipe što ga svrstava među najuspješnije sportske kolektive u kantonu, a sigurno je najuspješniji klub u općini Tešanj, i da se ovakav rad uprave i trenera treba nastaviti i u budućnosti.

Infrastruktura objekata u sastavu stadiona, kao i travnjak su na veoma visokom nivou, što potvrđuje i odigravanje nekoliko pripremnih utakmica mlađih selekcija BiH kao i ZD kantona.

druzenje_uprava_igraci.jpgPoslije sjednice Upravnog odbora svim igračima našeg kluba su isplaćene sva potraživanja tako da klub sa ovom isplatom nema nikakva finansijska dugovanja, što je veliki uspjeh za upravu kluba.
Osim ovih finansijskih obaveza sa ponosom možemo reći da je Upravni odbor FK Borac iz Jelaha izmirio sve ostale finansijske obaveze i sezonu završio bez finansijskih dugovanja, a Upravni odbor će na narednoj sjednici razmatrati izvještaj o finansijskom poslovanju kluba za prvih šest mjeseci ove godine.
Sa ovim zaključkom možemo reći da je FK Borac iz Jelaha ponovo jedan od rijetkih sportskih kolektiva u državi koji posluje bez ikakvih finansijskih dugovanja, i da je to uspjeh prvenstveno upravnog odbora našeg kluba.

Takođe na sjednici je odlučeno da pripreme seniorske ekipe za narednu sezonu 2013/2014 počinju 10.07.2013.godine.
Inače u našoj ekipi do sada nema novih igrača niti je neko izrazio želju da napusti klub, ali u narednom periodu ćemo vidjeti da li će biti novih igrača u seniorskoj ekipi FK Borac.

Nakon isplate igrača Upravni odbor kluba je organizovao zajedničko druženje uprave, trenera i igrača, koji su obogatili skromnom zakuskom, i u jednoj vrlo opuštenoj i prijateljskoj atmosferi ispratili uspješnu takmičarsku sezonu 2012/2013.

FKBorac.jelah.ba

NEMA KOMENTARA