26.9 C
Tešanj
Srijeda, 24 Jula, 2024

Održana skupština FK Borca za 2012. godinu

U prepunoj konferencijskoj sali hotela “AA” u Jelahu, pred više od 150 članova, navijača, i prijatelja kluba održana je godišnja izvještajna skupština FK Borac.

 

Skupština je počela promocijom nove pjesme o Jelahu u izvedbi našeg Henesa, a sjednicu je otvorio predsjednik skupštine Semir Čamdžić.
Poslije konstatovanja da je kvorum skupštine ostvaren, pozdravio je sve prisutne igrače, navijače, kao i sportske prijatelje iz drugih klubova.
Poslije čitanja dnevnog reda, koji je jednoglasno usvojen, predsjednik skupštine je riječ dao presjedniku Upravnog odbora Senadu Subašiću.
Senad se prije svega zahvalio donatorima, igračima, navijačima, medijima, i svim ostalim prijateljima kluba.
Naglasio je da je ovo 65. godina postojanja Borca, i da je Borac danas jedan od bolje organizovanih klubova u regionu.

 

Senad i sekretar kluba Emir Kotorić, na jedan zaista odličan način su podnijeli sve izvještaje za 2012. godinu.
Sekretar kluba je uradio video prezentaciju u kojoj su svi prisutni uz asistenciju sekretara i predsjednika U.O. mogli da vide i pročitaju sve značajno što se dogodilo u 2012. godini, finansijski izvještaj, kao i plan rada za 2013. godinu.

Poslije ove prezentacije svoje izvještaje su podnijeli i nadzorni odbor kao i dosciplinska komisija.
Kako su svi izvještaji prihvaćeni, predsjednik je pod tačkom razno ponudio goste da se obrate skupštinu, a tom prilikom je načelnik općine Tešanj, gdin Suad Huskić pohvalio rijetko viđen uspješan rad i u sportskom ali i u finansijskom smislu, čestitao upravnom odboru na tome, i poželio im još više uspjeha u narednim godinama.
Ono što bi posebno istakeli na ovoj skupštini je još jedan dokaz da Borac ima jedne od najboljih i najvjernijih navijača, a dokaz o tome su i tri nagrade koje su uručene od strane navijača.

Sat sa grbom Borca je dobio mladi Advan Halilović, nove rukavice je dobio golman Nermin Deljkić koje je u njegovo ime preuzeo kapiten Zaim Hadžan, dok je od oficijelnih stranica kluba plaketu “Borac u srcu” kao najkorisniji igrač u protekloj godini dobio Mario Bilonić.

Poslije ovog dijela predsjednik je zatvorio skupštinu i pozvao sve prisutne da prijeđu na jedan opušteniji dio ove skupštini, i uz Henesa i skromnu (ali u ovako teškim vremenima ipak dovoljnu) trpezu proslave ovaj značajan događaj.

Galeriju fotografija pogledajte na oficijalnoj stranici od FK Borca.

fkborac.ba/

Povezane vijesti

Najnovije vijesti