Održana tematska panel diskusija o projektu “Sportom do zdravlja – SPORT ZA...

Održana tematska panel diskusija o projektu “Sportom do zdravlja – SPORT ZA SVE”.

120
0
PODIJELI

Dana 23.02.2018. godine (petak), sa početkom u 18,00 sati u prostorijama Opće biblioteke u Tešnju, Sportski savez opdine Tešanj organizovao je panel diskusiju povodom početka realizacije projekta „Sportom do zdravlja – SPORT ZA SVE“.

Navedeni projekat se realizuje u sklopu UNDP-ovog Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom balkanu (ReLOaD) kojeg finansira Evropska unija.

Panel diskusija je organizovana s ciljem otvorene diskusije panelista na temu „SPORT ZA SVE“. Sa fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli panel diskusiji su prisutvovali panelisti:
dr. Zahirović Jasmin – stručnjak iz oblasti kineziologije,
dr. Almir Atiković – stručnjak iz oblasti gimnastike,
dr. Amra Nožinović-Mujanović – stručnjak iz oblasti plesa i
mr. Emina Turalić – psiholog.
Moderator panel diskusije bila je mr. Almina Alagić iz Tešnja.

Panel diskusiji su prisustvovali predsjedavajući Općinskog vijeća Općine Tešanj, Senad Subašić, predstavnica JU “Centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama ZDK”, Eldina Huselja, predstavnik Dnevnog centra za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama Tešanj, Miralem Mulabdić, članovi Općinskog vijeća Haris Jašić, Mirano Jupić i Solo Fahir, direktor JU SRC Tešanj, Safet Jašić, urednik „Tešanjskog dnevnika“ portal “Tešanj.net”, Husein Galijašević, predstavnici više
udruženja građana, profesori fizičkog vaspitanja iz više osnovnih i srednjih škola, te drugi zainteresovani građani i sportski radnici.

Kao uvod u panel diskusiju, prisutnim u konferencijskoj sali od strane predsjednika Sportskog saveza općine Tešanj Besima Sejdića, prezentovan je projekat „Sportom do zdravlja – SPORT ZA SVE“ sa ciljevima, konkretnim aktivnostima, korisnicima, partnerima i saradnicima te očekivanim ishodima i rezultatima.

Prisutnima se obratio i predsjedavajući Općinskog vijeća Senad Subašić, koje je dao punu podršku Općine Tešanj razvoju sporta i realizaciji ovog i drugih projekata u sklopu UNDP-ovog Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom balkanu (ReLOaD), a koji se intezivno provode na području naše općine.

Nakon uvodnih obraćanja, panelisti su u otvorenoj diskusiji svim prisutnim ukazali na opće dobrobiti bavljenja sportom, na pozitivne učinke projekta „Sport za sve“ sa posebnim akcentom na rad sa marginaliziranim skupinama koje su jedna od ciljnih grupa projekta, kao i podsticanje svih udruženja građana i lokalne vlasti da preuzmu inicijativu u borbi protiv socijalne isključenosti marginaliziranih skupina, sa nastojanjem da se ovaj problem postavi u centar svih dešavanja.

Otvorena je jedna šira diskusija svih prisutnih panelista i gostiju sa konkretnim pitanjima i veoma kvalitetnim i stručnim odgovorima panelista a što kod svih učesnika ostavilo izuzetno jak i pozitivan dojam. Svi panelisti su pohvalili mogućnost da se u sklopu UNDP-ovog Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom balkanu (ReLOaD) finansira i provodi na području Općini Tešanj jedan ovako širok projekat sa akcentom na sport i ekologiju, odnosno očuvanje zdravlja svih građana a
posebno marginaliziranih skupina, te su obećali svoju punu podršku Sportskom savezu općine Tešanj i drugim partnerima na projektu, u realizaciji ove i drugih projektnih aktivnosti.

Nakon završetka panel diskusije upriličena je konferencija za prisutne medije.

Ovdje možete pogledati IZJAVE UČESNIKA PANEL DISKUSIJE

Ovdje možete pogledati KOMPLETAN SNIMAK PANEL DISKUSIJE.

NEMA KOMENTARA