8.4 C
Tešanj
Petak, 31 Marta, 2023
spot_img

Održane stručne konsultacije o prijedlogu za uspostavljanje JU za upravljanje zaštićenim područjima u ZDK

U Hotelu Zenica danas je održan sastanak na temu stručne konsultacije o prijedlogu za uspostavljanje javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima Zeničko-dobojskog kantona, a koji su zajednički organizovali Udruga Dinarica predstavnik WWF Adria u BiH, UG Fojničani Maglaj i Eko-forum Zenica, ispred koalicije za zaštitu prirode kantona.

Stručne konsultacije su organizovane kao dio zagovaračkih aktivnosti za unapređenje zaštite prirode u kantonu, primarno kroz povećanje broja i površine zaštićeni područja, kao i unapređenje upravljanja istima kroz uspostavljanje kantonalne javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima.

Na današnjem sastanku su sagovornici bili iz Javne ustanove za zaštićena područja Kantona Sarajevo čime je predstavljen uspješan primjer jedne takve ustanove u Bosni i Hercegovini.

Nakon prezentacije uslijedila je diskusija među sagovornicima i gostima.

Zaključak nakon održane diskusije je da će se nastaviti borba da se zaštite područja o kojima se govorilo te da će se ići sa prijedlozima i dogovorima nakon uspostavljanja nove Vlade u Zeničko-dobojskom kantonu.

Izvor: Zenit

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

58,546FansLike
295FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti