Održano Udruženjsko takmičenje u disciplini „ulov ribe udicom na plovak”

Održano Udruženjsko takmičenje u disciplini „ulov ribe udicom na plovak”

105
0
PODIJELI

U okviru manifestacije „SJEĆANJE NA – DA SE NE ZABORAVI“ dana 26.04.2014 godine ( subota ) na lokalitetu sportsko rekreativnog kopmleksa jezera „Mrkotić“ u mjestu Mrkotić, općina Tešanj, održano je Udruženjsko takmičenje u disciplini „ulov ribe udicom na plovak“ – pojedinačno, u organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca „Blinker“ Kalošević, Tešanj.
Takmičenju je prisustvovalo trideset dva ribolovca u kategorijama Seniori i Juniori.
Takmičenje je bilo otvorenog karaktera tako da su se na Javni poziv odazvali i članovi iz susjednih sportsko ribolovnih društava „Jelah“ Tešanj i „Klen“ Usora.
Nakon trosatnog takmičenja otavreni su slijedeći rezultati:
Juniori:
1. Cerovac Amil
2. Rizvanović Aldin
3. Hatkić Harun
Seniori:
1. Hatkić Halid
2. Mujčinović Enes
3. Sejdić Besim
Seniorke:
1. Travančić Irma
Majstor staze:
1. Hatkić Halid ulov 9,30 kilograma
Eko ribolovac:
1. Odobašić Aldin
Najboljim takmičarima uručene su nagrade u vidu medalja i diploma od strane predsjednika skupštine USR „Blinker“ Kalošević-Tešanj Mahmutović Avde.
Sudijska ekipa predvođena glavnim sudijom Čaplja Mirsad i sektorskim sudijama Odobašić Hajrudin i Rizvanović Hamdo je bila na visini zadatka i tokom takmičenja zaslužili najveću ocjenu za svoj rad.
Pored takmičenja u ribolovnim vještinama održano je i takmičenje u streljaštvu vazdušnom puškom uz kompletnu podršku u materijalno tehničkim sredstvima i stručnom osoblju obezbjeđenim od strane Streljačkog kluba „Zigana“ iz Tešnja.
Takmičari su ostvarili slijedeće rezultate:
Juniori:
1. Hatkić Harun
2. Cerovac Amil
3. Bašić Enes
Seniori:
1. Sejdić Besim
2. Dajdić Nihad
3. Pašić Samir
Takmičenja su održana u sportskoj atmosferi i veoma dobrom raspoloženu svih prisutnih takmičara i gostiju. Nakon dodjele nagrada i priznanja upriličen je zajednički ručak i druženje za sve prisutne.
Bistro!

NEMA KOMENTARA