23.8 C
Tešanj
Četvrtak, 28 Septembra, 2023

Održano XVIII takmičenje polaznika mektebske nastave na nivou Muftiluka zeničkog

U nedjelju, 10.05.2015. godine, u Zavidovićima je održano XVIII takmičenje polaznika mektebske nastave na nivou Muftiluka zeničkog. Takmičenju su pristupili pobjednici iz sedam medžlisa Muftiluka zeničkog, i to: Zenica, Žepče, Zavidovići, Maglaj, Tešanj, Teslić i Doboj.

U kategoriji općeg znanja prvo mjesto osvojila je Emina Rahmanović – MIZ Zavidovići, drugo mjesto Harun Kamerić – MIZ Žepče a treće Refik Bašić – MIZ Tešanj.

U kategoriji kiraet – mlađi uzrast prvo mjesto osvojila je Ilma Keserović – MIZ Zavidovići, drugo mjesto Šejma Doglod – MIZ Zenica i treće mjesto Sara Dizdarević – MIZ Tešanj.

U kategoriji kiraet – stariji uzrast prvo mjesto osvojio je Mustafa Sprečak – MIZ Tešanj, drugo mjesto Arminka Muhić – MIZ Zavidovići i treće mjesto Nisveta Spahić – MIZ Doboj.

Muftiluk zenički na finalnom takmičenju Rijaseta predstavljat će:

1. Ilma Keserović, MIZ Zavidovići (kiraet mlađi uzrast), muallim Emir ef. Bečić,

2. Mustafa Sprečak, MIZ Tešanj (kiraet stariji uzrast), muallim Mirnes ef. Alić,

3. Emina Rahmanović, MIZ Zavidovići (Opće znanje), muallim Dževad ef. Kurtalić.

U ukupnom plasmanu prvo mjesto osvojila je ekipa Medžlisa IZ Zavidovići, drugo mjesto Medžlis IZ Tešanj, a treće Medžlis IZ Zenica.

Takmičarima su uručene diplome, novčane nagrade i prigodni pokloni.

Prigodnim besjedama na takmičenju obratili su se glavni imam MIZ Zavidovići Sulejman ef. Efendić i muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, koji su čestitali takmičarima, njihovim roditeljima, muallimima i glavnim imamima na postignutim rezultatima.

(www.rijaset.ba)

Povezane vijesti

Najnovije vijesti