Olujno nevrijeme nanijelo dosta materijalne štete

Olujno nevrijeme nanijelo dosta materijalne štete

774
0
PODIJELI

Nevrijeme praćeno jakim vjetrom, grmljavinom, kišom i gradom na pojedinim dijelovima veličine jajeta nanijelo je danas iza 16 časova ogromnu štetu na području nekoliko naselja sjevernog dijela općine Usora.
Grad je opustošio imanja, polupao crepove na kućama, obio fasade, uništio automobile, sijalice vanjske rasvjete, dok je vjetar čupao drveća, prenosi Oslobođenje.

Na Tešanjci vjetar je skinuo krovnu konstrukciju koja se sručila na parking. U tom trenutku na parkingu se nalazilo petnaestak vozila kupaca koja su jednostavno ostala zarobljena, dok su ljudi bili u panici. Sabahudin Hasanbašić koji radi privremeno u Njemačkoj sa suprugom Arnelom i dvoje djece, samo što je izašao iz svog vozila i prišao ulaznim vratima ovog centra, čuo je prasak.

Okrenuo se i vidio da je krovna konstrukcija poklopila sva vozila, među kojima je i njegovo. Nasreću, očevici kažu da nema povrijeđenih, mada u vrijeme slanja ovog izvještaja teren još nije bio raščišćen, jer pod krovnom konstrukcijom je bilo još vozila.

Sto se tice Opcine Tesanj, nije bilo vece materijalen stete. Jelah i Tesanj nisu bili pogođeni ledom. Veca steta je prijavljena u Piljuzicima i Miljanovcima gdje je padao led.

Slike nevremena mozete pogledati na nasoj facebook stranici: JELAH.info

NEMA KOMENTARA