Opća bolnica Tešanj bogatija za urologa

Opća bolnica Tešanj bogatija za urologa

74
0
PODIJELI

2020.godina je donijelo veliki broj loših vijesti. Ponekad se činilo da je život privremeno stao. Ali primjer dr. Zahida Kurbašića dokazuje da to nije tako.
Usprkos svim izazovima koje je pandemija nosila sa sobom, dr.Zahid Kurbašić je krajem protekle godine u okviru stručnog usavršavanja i napredovanja u struci položio specijalistički ispit.

Naime, on je uspješno položio ispit iz oblasti urologije pod mentorstvom dr.med. sci. Samed Jagodić, načelnik Klinike za urologiju UKC-a Tuzla.

Inače, dr.Zahid Kurbašić je uposlenik Opće bolnice Tešanj od 2011.godine i na specijalizaciji je bio od 2015. godine. Svakako treba spomenuti činjenicu da je Opća bolnica Tešanj ovom specijalizacijom poboljšala uvjete pravovremenog dijagnosticiranja i liječenja bolesti, jer od osnivanja Opće bolnice Tešanj do danas, ovo je prvi put da ima svog specijalistu urologa. 

Urologija je grana kliničke medicine koja se bavi etiologijom, patogenezom i dijagnostikom oboljenja urinarnog trakta kod muškaraca i kod žena, te reproduktivnim organima kod muškaraca. 

Redakcija/zosradio.ba

NEMA KOMENTARA