0.3 C
Tešanj
Nedjelja, 29 Januara, 2023
spot_img

 Općinski sud u Tešnju : Osuđujuća prvostepena presuda protiv R. C. zbog krivičnog djela primanje dara

Općinski sud u Tešnju, postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, dana 16.11.2022.godine donio je osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv R.C. zbog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 380. stav 1. KZ F BiH kojom ga osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od 3 (tri) mjeseca.

Na osnovu člana 76. stav 1. u vezi sa stavom 2. KZ F BiH optuženom se izriče sigurnosna mjera zabrana vršenja poziva, aktivnosti ili funkcije u trajanju od 3 (tri) godine od dana pravosnažnosti presude, s tim da se vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja sigurnosne mjere.

Na osnovu člana 114. stav 1. u vezi sa članom 380. stav 4. KZ F BiH optuženom se oduzima imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u iznosu od 150,00 KM, te se nalaže optuženom da u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude navedeni iznos uplati na račun F BiH.

Podsjećamo, optužnicom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona imenovani se tereti da je kao odgovorna osoba u Federaciji BiH primio novac za sebe kako bi u okviru svoje funkcije učinio što ne bi smio učiniti, navodi se na službenoj stranici Kantonalno tužilaštvo ZDK.

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

58,404FansLike
288FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti