13.5 C
Tešanj
Četvrtak, 28 Septembra, 2023

Opelom sletjeli s puta na parking i udarili u Škodu

Na lokalnom putu u Tešnju u petak oko 16 sati dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su dosta sreće imali Nermin Mešić i njegov saputnik, koji prošli bez ikakve povrede.

Upravljajući automobilom Opel Astra (E12-T-476) u pravcu Tešnja, Mešić je, vjerovatno zbog neprilagođene brzine stanju na putu, izgubio kontrolu nad vozilom.

Točio gorivo

Njegov automobil sletio je s kolovoza te je, preko dvije kolovozne trake, trotoara i zelene površine, sletio na parking Tržnog centra “Tuš” u prigradskom naselju Bukva.
 
Njihov automobil je, nakon leta, „aterirao“ na Škodu Octaviju (511-J-223) vlasnika M. Č. iz Orašja, nakon čega se na parkingu prevrnuo i udario u Ford Fiestu (659-M-867), u kojem je jedna osoba povrijeđena.

– Nakon što sam sipao gorivo na obližnjoj benzinskoj pumpi, krenuo sam prema Tešnju. S obzirom na to da je pumpa u blizini, nisam brzo vozio. Znam da sam izbjegavao jedno oštećenje na putu, a poslije se sjećam samo da smo letjeli u autu – kazao nam je Mešić, koji je još bio u šoku nakon preživljene nesreće.

Obavljen uviđaj

Mašićev Opel je potpuno uništen , a on i saputnik su izašli iz vozila nepovrijeđeni. Na mjestu nesreće okupilo se dosta prolaznika koji su bili u čudu zbog nevjerovatne sreće koju su imali mladići.  

Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Policijske stanice Tešanj.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti