12.4 C
Tešanj
Srijeda, 29 Maja, 2024

Optužen da je poznanika pretukao metalnom cijevi zbog novca od kartanja

Tužilaštvo Brčkog podiglo je optužnicu protiv I.M. koja ga tereti da je zbog novca od kartanja pretukao F.M., nakon što je iz gepeka automobila izvadio metalnu cijev kojom ga je više puta udario u tijelo.

Prema navodima optužnice, sve se desilo 24. maja 2021. godine, nakon boravka u kafiću u Dubravama kod Brčkog.

Kako se navodi, u lokalu je bio oštećeni F.M., koji je na sto stavio oko 560 KM, pripremljenih za kartanje sa drugim gostima.

“Optuženi je iznenada prišao njegovom stolu, te svjestan radnje koju preduzima, sa stola protivpravno uzeo 560 KM, vrativši F.M. samo deset KM. Nakon toga je stupio u verbalni sukob i fizičko naguravanje s njim”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da je smatrao da je tim novcem namirio svoj novac koji mu je F.M. u ranijem periodu, tokom kartanja u njegovoj kući, tada na silu oduzeo, tvrdeći da ga je I.M varao na kartama.

“Kada je krenuo iz lokala prema svojim kolima, a F.M. nastavio insistirati da mu vrati njegov protivpravno uzeti novac, svjestan radnje koju preduzima i s namjerom da ga lako tjelesno povrijedi, iz gepeka svoga vozila izvadio je metalnu cijev. Njom je više puta udario F.M. po tijela, nanijevši mu tako laku tjelesnu povredu”, navodi se u optužnici.

Radi se o nagnječenju i oguljotini kože na lijevom ramenu i desnom koljenu.

“Dakle, upotrebom sile pribavio je neko svoje pravo za koje je smatrao da mu pripada, te drugog lako tjelesno povrijedio, čime je učinio krivično djelo samovlašće u sticaju sa krivičnim djelom laka tjelesna povreda”, navodi se u optužnici, prenose Nezavisne novine. 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti