12 C
Tešanj
Srijeda, 29 Maja, 2024

Osigurano mjesto na svjetskom tržištu

Inox “Ajanović” iz Tešnja ove godine je bio jedini predstavnik BiH na prestižnom Sajmu BAU u Münchenu.

Dosadašnji način poslovanja bh. firmi pokazao je da je Tešanj grad u kojem posluju poduzetni ljudi koji znaju šta je ozbiljan posao i koji to pokazuju i dokazuju kroz svoje rezultate. Jedna od takvih kompanija je i Inox “Ajanović”, koja je imala viziju koju je i ostvarila, a to je da je postala prepoznatljivo ime, kako na domaćem, tako i na svjetskom tržištu.

Sajmovi

Proizvodi za uređenje enterijera, eksterijera, izrade ugostiteljske, opreme za prehrambenu i farmaceutsku industriju i medicinu, dijelovi za mašine, za jahte samo su dio proizvodnog asortimana koji je nedavno bio prezentovan i na vodećem sajmu za arhitekturu, materijale i sisteme BAU 2017. u Münchenu.
– Već četvrtu godinu učestvujemo na Sajmu u Münchenu, a spremamo se i za Sajam Hannover Messe, koji je vodeći tehnološki sajam u Evropi, a na kojem učestvujemo deset godina. Nije lako dobiti mjesto na ovakvim sajmovima, ali mi smo svojim kvalitetom i radom ostvarenim u proteklim godinama pokazali da zaslužujemo svoje mjesto, kazao je za Oslobođenje Ekrem Ajanović, vlasnik kompanije Inox “Ajanović”, dodajući da učešće na sajmovima po Evropi nije ništa skuplje od učešća na domaćim sajmovima, ali su efekti mnogo veći i značajniji, a ogledaju se, prije svega, u uspostavljanju kontakata i saradnje sa svjetskim dobavljačima.

Ova kompanija se već godinama nalazi među sto najboljih srednjih preduzeća u BiH, a trenutno zapošljava oko 100 radnika.
– Stalno težimo da budemo što bolji, te smo nabavili i nove mašine, novu tehnologiju kako bi naš rad uz brzinu bio što precizniji i kvalitetniji, istakao je Ajanović, dodajući kako 95 posto proizvodnje ide u izvoz.

Ugovoren posao

Prema njegovim riječima, oni već imaju ugovoren posao za cijelu ovu godinu.
– Bez obzira na to što su svim rukovodiocima u organima vlasti puna usta podrške i isticanje značaja malim i srednjim preduzećima konkretne podrške skoro da i nema te za sav uspjeh možemo zahvaliti našoj poslovici “Uzdaj se u se i u svoje kljuse”, jer smo sve stekli svojim znanjem i trudom, kazao je Ajanović, dodajući kako mali dio proizvodnje ide i na domaće tržište.
Oni tu ne staju i već su ove godine u saradnji sa jednom holandskom kompanijom u Tešnju pokrenuli i firmu u kojoj proizvode stolice u kombinaciji inoksa i kože koje 100 posto idu za izvoz.

Oslobođenje.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti