32 C
Tešanj
Utorak, 16 Jula, 2024

Oslobođen krivice da je dvije i po godine pretukao i opljačkao staricu

Alen Talo iz Tešnja oslobođen je krivice da je prije dvije i po godine pretukao i opljačkao staricu u jednom selu u blizini Teslića, potvrđeno je za Srpskainfo.

Presudu je donijelo sudsko vijeće Okružnog suda u Doboju.

Razbojništvo u kući starice se desilo prvog maja, oko dva časa iza ponoći. Tada je razbojnik nakon što je povrijedio staricu i ukrao nešto novca i nakita pobjegao u nepoznatom pravcu.

Nakon razbojništva Policijska uprava Doboj vodila je istragu i tragala za razbojnikom, te je nakon tačno godinu i po dana saopšteno da su rasvijetili ovaj slučaj.

Tada je iz policije saopšteno, navodeći inicijale, da je Talo uhapšen zbog ovog slučaja.

Neduga nakon toga i Okružno javno tužilaštvo Doboj podiglo je optužnicu protiv njega, ali je on oslobođen krivice.

Prema optužnici, on je bio otpužen da je 1. maja 2017. godine u dogovoru sa njemu poznatim osobama došao do kuće K. A. u namjeri da je opljačkaju.

– Oni su sa prozora kuće uklonili mrežicu za insekte i kroz tako načinjen otvor ušli su u unutrašnjost kuće. Zatim su ušli u prostoriju u kojoj je na krevetu ležala i spavala vlasnica, koji su oni zatim probudili – piše u optužnici.

Nesretnoj starici su zadali više udaraca rukama u predjelu cijelog tijela.

– Dok su je tukli govorili su „je**m ti sunce, pare baba“. Potom su uz upotrebu samoljepljive trake prekrili oči i usta oštećene. Nakon čega su pokušali da sa ruke oštećene skinu zlatni prsten, na koji način su ženi nanesene povrede u vidu iščašenje gornjeg zgloba članka desne šake, oguljotine kože, nagnječine glave, grudnog koša i grudne kičme – pisalo je u optužnici.

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Okružni sud Doboj

Nakon što su pretukli staricu, oni su iz njene trobe uzeli novčanik u kome se nalazila neutvrđena količina novca, a zatim su iz komode uzeli i za sebe dva zlatna prstena i zlatni lančić, te pobjegli.

U okružnom sudu u Doboju su rekli da troškovi krivičnog postupka, kao i nužni izdaci optuženog i nagrade branioca padaju na teret budžeta.

Poznat policiji

Nakon hapšenja u javnost se pojavila informacija da je Alen Talo već godinama poznat policiji po brojnim krivičnim djelima.

On je i prije i poslije ovog slučaja, više puta hapšen zbog krađa i razbojništava.

BLIC

Povezane vijesti

Najnovije vijesti