Osmi memorijalni malonogometni noćni turnir “Zajim Kurtić” u Lepenici osvojili zeničani.

Osmi memorijalni malonogometni noćni turnir “Zajim Kurtić” u Lepenici osvojili zeničani.

94
0
PODIJELI

Proteklog vikenda je na poligonu Osnovne škole “Kulin Ban” u Lepenici, održan osmi po redu, Memorijalni malonogometni noćni turnir “Zajim Kurtić”, koji je ove godine okupio 22 ekipe.

Pored lokalnih ekipa, na turniru su učestvovale i 2 ekipe iz Zenice, te po jedna iz Žepča, Gornjeg Vakufa i Novog Travnika. Igrao se vrhunski futsal, posebno treba naglasiti da smo imali predstavnike 3 malonogometna kluba, i to MNK “Calp” Zenica, MNK “Raketa” Žepče i MNK “Gornji Vakuf” Uskoplje.

Turnir se igrao 3 noći po sistemu nokauta, a 4 ekipe koje su bile u konkurenciji za glavnu nagradu su “Medenik” Novi Travnik, “Dvorac” Bejići, MNK “Calp” Zenica i “Geomedia” Jelah.

Glavna nagrada, ček na 3.000 KM i pehar pripao je ekipi MNK “Calp” Zenica, koja je svojim borbenim pristupom i zalaganjem tokom cijelog turnira zasluženo osvojila prvo mjesto. Njihovi suparnici u finalu bili su članovi ekipe “Geomedia” Jelah, koji su osvojili 600 KM i pehar. Rezultat u finalnoj utakmici je glasio 1:0 za zeničane.

U borbi za treće mjesto više sreće i znanja je imala ekipa “Medenik” Novi Travnik, koja je rezultatom 2:1 savladala “Dvorac” Bejići.

Najbolji strijelac turnira je bio Sabahudin Petak iz ekipe “Medenik” Novi Travnik sa ukupno 9 postignutih golova, a nagrada je iznosila 100 KM.

Ekipa “Medenik” Novi Travnik je također dala i najboljeg igrača turnira, Senida Hodžića, koji je bio vođa svoje ekipe i glavni pokretač akcija tokom cijelog turnira, te koji je također dobio nagradu od 100 KM.

Nagrada za najboljeg golmana u iznosu od 100 KM je pripala Aldinu Beganoviću, iz ekipe MNK “Calp”, sa samo jednim primljenim golom na cijelom turniru.

Organizacioni odbor se zahvaljuje svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos organizaciji turnira, a posebno mnogobrojnim sponzorima, te generalnom sponzoru, Općini Tešanj.

 

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA