21.1 C
Tešanj
Srijeda, 22 Maja, 2024

Osnovan MTB Tešanj

Poštovani prijatelji,
Već duže vremena postoje zahtjevi kolega ljubitelja brdskog biciklizma sa područja naše općine da se uradi jedan novi okvir djelovanja, jer nismo naišli na razumjevanje u dosadašnjem klubu.
Tako da smo 19.07.2015 godine se okupili i održali osnivačku Skupštinu Biciklističkog kluba koga smo jednostavno nazvali Biciklistički klub „MTB“ Tešanj, kao udruženje građana.
Klub je zamišljen kao jedan novi moderan oblik organiziranja biciklističkih aktivnosti članova okupljenih oko kluba, preferencija je naravno brdski biciklizam i druženje. Naš cilj nije poništavanje nekih dosadašnjih aktivnosti drugi u ovom sportu na području naše općine, već jednostavno želimo da svoje interese i poglede na ovaj divan sport zaokružimo u jednu formalno pravnu formu kao udruženje građana.
Formirali smo radno predsjedništvo, izvršili izbor radnih tijela skupštine i usvojili odluku o osnivanju udruženja pod nazivom Biciklistički klub „MTB“ Tešanj,
Registracija kluba je za nekoliko dana već u proceduri kod općinskih i kantonalnih organa, ovim putem želim da se zahvalim svim kolegama osnivačima na prisustvu skupštini, učešću u raspravi, prijedlozima za što bolju organizaciju strukture kluba i naravno na povjerenju koje su mi iskazali u vidu izbora za predsjednika kluba.
Junuz Mulabdić

Povezane vijesti

Najnovije vijesti