9.5 C
Tešanj
Utorak, 23 Aprila, 2024

Osnovana zajednička kompanija domaćih i holandskih privrednika

Nakon višemjesečnih pregovora kompanija Euro-Metali iz Doboj-Juga ozvaničila je osnivanje zajedničke kompanije sa holandskom firmom Groepe Jumbo Groenewegen B.V koja je u Bosni već prisutna sa proizvodnim pogonom B.M.E u Tešnju.

Novoosnovana kompanija će nositi naziv Hemtech d.o.o a osnovna djelatnost je projektovanje i proizvodnja složenih šasija za prikolice i sklapanje prikolica po mjeri za specijalizovani prevoz. Osnivanjem zajedničke kompanije domaća i holanska firma će ostvariti sinergetski učinak pošto imaju otvoreni pristup tržištu EU a istovremeno i povoljnu nabavu repromaterijala kroz poslovnu mrežu kompanije Euro-Metali te već iskusni proizvodni kadar sa područja navedenih opština.

Holandska kompanija Groepe Jumbo Groenewegen B.V posjeduje dugogodišnju tradiciju u proizvodnji šasija i prikolica te zapošljava veliki broj ljudi u matičnoj zemlji dok u je u Bosni i Hercegovini prisutna od 2007.godine.

Domaća firma Euro-Metali su osnovani 2005. Godine od osnivača firme Hifa-Oil iz Tešnja i tokom godina su se razvili u lidera u distribuciji proizvoda i poluproizvoda crne i obojene metalurgije sa skladištima širom Bosne i Hercegovine.

IZVOR: Akta.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti