19.3 C
Tešanj
Srijeda, 29 Maja, 2024

OSNOVNA ŠKOLA „REŠAD KADIĆ“ TEŠANJ JE „ŠKOLA BUDUĆNOSTI“

U Zenici, 18. i 21. januara 2016. godine, realizovana je obuka nastavnika predmetne i razredne nastave u projektu “Škola budućnosti“, uz partnersku saradnju Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK-a, “Microsofta BiH” te podršku kompanija “Comtrade distribution” i “Exclusive”.

Projekt “Škola budućnosti” podrazumijeva primjenu jednog sasvim novog koncepta podučavanja i učenja za učenike osnovnih škola, pod nazivom “Samoorganizovano okruženje za učenje – SOLE Self Organised Learning Environment”. Primjena SOLE koncepta podrazumijeva i opremanje učionica tabletima, te uvođenje interneta u učionice da bi se nesmetano koristile aplikacije i servisi u oblaku, kao što je ‘Office 365′.

Kantonalna vlada, Pedagoški zavod ZDK-a i Microsoft BiH će zajedno, s još dvije lokalne firme, finansirati opremanje po jedne informatičke učionice u svakoj od odabranih škola, te uvođenje interneta, a ukupna vrijednost projekta procijenjena je na oko 50.000 KM.

U ovoj obuci obučeno je oko stotinu nastavnika sa našeg kantona, i to nastavnici iz naše škole sa područja općine Tešanj, te nastavnici iz ostalih šest osnovnih škola sa područja Zavidovića, Zenice, Visokog, Kaknja i Vareša.

1

24

Novinarsko-informacijska sekcija

Izvor: OŠ Rešad Kadić

Povezane vijesti

Najnovije vijesti