20.5 C
Tešanj
Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Ostavio posao u Njemačkoj i preuzeo kultnu “Kahvu” u Tešnju

Godinama radio na kruzeru, gdje je bio šef kuhinje, a zajedno s majkom, početkom godine pod zakup uzeo „Kahvu“, gdje gostima nude i tradicionalna jela.

Svima koji dođu u Tešanj u samoj čaršiji, podno tešanjske Kule, za oko odmah zapne lijepo uređena zgrada koja izgledom podsjeća na davno prošla vremena. U prizemlju se nalazi kultni ugostiteljski objekt „Kahva“, omiljeno mjesto u Tešnju za druženje i kahvenisanje.

Stariji će se sjetiti da su u „Kahvi“ 1979. godine snimani kadrovi popularne serije „Tale“. Danas je to mjesto ponovo oživjelo, dolaze i mladi i stari da na miru popiju bosansku kahvu, popričaju i odmore se.

A u „Kahvi“ porodični biznis razvija 27-godišnji Tarik Panjalić, uz podršku majke Vedinete i petero zaposlenika. Zgrada „Kahve“ inače je vlasništvo Medžlisa Islamske zajednice, a Panjalić ju je, nakon što je završena obnova zgrade, u proljeće ove godine, uzeo pod zakup. U objektu od 140 kvadrata, osim kahve, pripremaju se i tradicionalni bosanski specijaliteti.

Obišli svijet

Tarik nam je ispričao da je ostavio posao na kruzeru u Njemačkoj i odlučio se vratiti u svoj Tešanj.

– Zajedno s majkom, krenuo sam raditi ono što najbolje znam, a to je ugostiteljstvo. Vratio sam se jer me nešto vuklo, jer se kod kuće osjećam najljepše. Imao sam lijep posao u Njemačkoj, a rad na kruzeru bio je pravi izazov, obišli smo cijeli svijet. Bio sam i šef kuhinje, ali puno se radilo, nekada i po 18 sati dnevno. Mjesecima nisam dolazio kući. Zbog svega toga na kraju sam se odlučio na povratak u Tešanj – kaže Panjalić.

dnevni Avaz

Povezane vijesti

Najnovije vijesti