5.3 C
Tešanj
Petak, 19 Aprila, 2024

Otac priznao da je kćerku (8) držao zatočenu, kaže da je to greška, a ne nasilje

Na početku suđenja u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, optuženi Uroš Pašajlić priznao je da je svoju osmogodišnju kćerku L.P. držao zatočenu u stanu na Zvezdari.

Na pitanje sudije kako se izjašnjava na optužbe, Pašajlić je rekao da priznaje da je zbog situacije u kojoj se nalazio i zbog konzumiranja nedozvoljenih supstanci, držao kćerku u stanu, ali ne priznaje pravnu kvalifikaciju krivičnog djela nasilje u porodici učinjenog na štetu kćerke.

Pašajlić u potpunosti negira izvršenje krivičnih djela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje učinjeno na štetu svoje emotivne partnerke I.L.

Njegov branilac Nemanja Lukić je zatim precizirao da odbrana osporava pravnu kvalifikaciju za krivično djelo nasilje u porodici, te da opis izvršenja odgovara više krivičnom djelu zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica.

Lukić je sudu dostavio dokument Centra za socijalni rad Zvezdara u kom se, kako je rekao, navodi da je Pašajlić priznao svoju grešku i odrekao se roditeljskog prava.

Na početku suđenja sudija je odbio prijedlog da se javnost isključi sa suđenja u ovom dijelu postupka.

Odbrana je predložila sudu da se ispita svjedok koji je bio zajedno sa I.L. i Pašajlićem kritičnom prilikom, kao i da se uradi neuropsihijatrijsko vještačenje oštećene I.L. na okolnosti da li je zbog upotrebe narkotika sklona izmišljanju.

Punomoćnica oštećene djevojčice je rekla da ističe imovinsko-pravni zahtjev a da će iznos istog naknadno odrediti.

Branilac je zamolio sud da odloži suđenje, odnosno iznošenje odbrane optuženog, jer je on mislio da je danas pripremno ročište pa se nije pripremio.

Uroš P.  je doveden iz pritvora u kom je od 28. marta.

Njemu se optužnicom na teret stavljaju krivična djela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje, kao i da je tokom 2022. godine do 24. marta ove godine, bezobzirnim ponašanjem ugrožavao tjelesni integritet i duševno stanje svoje kćerke, maloljetne oštećene L.P.

Time je učinio krivično djelo nasilje u porodici sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke I.L. na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, prijetio, vrijeđao je i držao zatvorenom.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

Nakon što je 24.marta izvršen pretres stana na Zvezdara, u kome je pronađena devojčica L.P., tužilaštvo je naložilo policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji je bio u bekstvu.

Izvor: nezavisne.com

Povezane vijesti

Najnovije vijesti