1.8 C
Tešanj
Srijeda, 6 Decembra, 2023
spot_img

Otišla da operiše slijepo crijevo, izašla sa bebom u naručju

Djevojka je ostala šokirana kada je na ultrazvuku otkrila da je trudna jer, kako objašnjava, nije imala nikakve znakove trudnoće te je imala nešto za što je mislila da su jaki menstrualni grčevi.

”Povremeno sam osjećala bolove, ali sam mislila da su grčevi. Nisam imala pojma da sam trudna. Ljekari nisu znali što nije u redu. Dok su radili ultrazvuk moja je mama vidjela nešto poznato na ekranu, a sekundu kasnije počela sam vrištati od bolova i doktor je dotrčao. Bila je to glava”, ispričala je svoju bizarnu priču na TikToku.

“Nazvala sam mamu misleći da mi puca slijepo crijevo jer sam puno krvarila. Toliko me boljelo da sam jedva hodala i govorila. Nisam imala trudnički stomak i ništa se nije vidjelo, bila sam mršavija nego ikad prije”, dodala je. Ispostavilo se kako je Kayla imala takozvanu kriptičnu trudnoću koja prolazi nezapaženo sve do kasne faze ili čak do poroda.

Što je kriptična trudnoća?

Kriptične trudnoće događaju se češće nego što biste pomislili. Javljaju se u otprilike 1 na svakih 475 trudnoća. Žene često nemaju tipične simptome trudnoće, a ako ih i imaju, ne shvataju o čemu je riječ.

Žene koje imaju kriptičnu trudnoću često nemaju jutarnje mučnine, nemaju ili ne primjećuju rast stomaka te ne primjećuju povećanje tjelesne težine. Također im izostanak menstruacije nije neobičan, možda zato što i inače imaju neredovite mjesečnice ili zato što su koristile kontracepcijske pilule ili injekcije zbog kojih su menstruacije sporadične ili nepostojeće. Također ne primjećuju fetalno kretanje – ili ako ga primijete, pripisuju to plinovima ili općim želučanim tegobama, piše Bosna Info.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti