18.1 C
Tešanj
Nedjelja, 21 Jula, 2024

Otkazan ovogodišnji Sajam privrede u Tešnju

Iako su iz Udruženja privrednika Biznis centar Jelah – Tešanj najavljivali da će 16. Međunarodni sajam privrede Tešanj biti održan u periodu od 23. do 26. septembra ove godine, Upravni odbor Udruženja donio je odluku o njegovom otkazivanju.

Pod pretpostavkom da će epidemiološka situacija biti povoljna, u proteklom periodu vršene su pripreme na ovom projektu i, kako je rečeno iz ovog udruženja, uložen je veliki napor.

“Sve operativne aktivnosti dovedene su u završnu fazu sa stepenom realizacije preko 80 posto, uz neizostavne troškove implementacije sajamskog projekta. Na vanrednoj sjednici Upravnog odbora, uz intenzivirane razgovore i konsultacije sa institucijama odgovornim za definisanje epidemioloških mjera, uprkos završnoj organizacijskoj fazi, prioritet je stavljen na sigurnost i zdravlje svih učesnika sajma i zaključili smo da, kako se situacija po pitanju povećanja broja zaraženih usložnjava, zdravlje naših građana, izlagača i uposlenika može biti ugroženo. Zbog navedenog, smatramo najprimjerenijim da se ovogodišnji Sajam privrede odgodi za vrijeme kada ćemo svi zajedno moći posjetiti najbolji i najznačajniji sajam u BiH, a nadamo se da će to biti naredne godine”, kazali su iz Udruženja privrednika Biznis centar Jelah – Tešanj.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti