20.8 C
Tešanj
Utorak, 28 Maja, 2024

Otkriven motiv pucnjave u Beču u kojoj su ranjeni državljani BiH

Nakon pucnjave u bečkom Floridsdorfu, u kojoj su ranjena tri državljanina Bosne i Hercegovine, polako izlazi na vidjelo šta je to što je dovelo do sukoba između dvije porodice.

Naime, iako se prvo spekulisalo da je riječ o sukobu zbog žene, sada porodice napadača, ali i žrtava navodno tvrde da je riječ o sukobu zbog časti.

Pretukli braću iz Sjeverne Makedonije

Prema pričama rođaka do sukoba je došlo na jednom borilačkom događaju koji je održan to veče u Beču. Bh. državljani su tada pretukli trojicu braće porijeklom iz Sjeverne Makedonije.

Nekoliko sati nakon toga, otac pretučenih mladića se pojavio pred zgradom bh. mladića i tražio da se časno bore. Međutim, i tada su napadači počeli da posustaju nakon čega je otac otvorio vatru.

– Ako ste imali probleme sa mojim sinovima, trebali ste meni da se obratite – navodno je rekao ovaj 54-godišnjak, koji je poznat i kao “El Čapo Otakringa”. Mediji prenose da je u momentu pucnjave bio pod dejstvom narkotika.

Prijetnje u mafijaškom stilu

Prvo je počeo da prijeti u stilu pravog mafijaša, a zatim upucao najstarijeg od trojice bh. braće.

Čak i ranjen, bh. mladić je uspio da ga obori na zemlju i izbije mu pištolj, ali njegov sin je zatim uzeo oružje i nastavio da puca na ostale.

Navodno, bh. mladićima prvu pomoć na licu mjesta pružili su policajci, jer je hitnoj trebalo više od 20 minuta da dođe na mjesto pucnjave.

– Hrabri policajci su ih spasili da ne iskrvare na ulici – rekli su rođaci, prenose Nezavisne novine.

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti