34.9 C
Tešanj
Petak, 19 Jula, 2024

Otvorena nova ambulanta porodične medicine u Piljužićima

Direktor Tešanjskog doma zdravlja dr. Amir Dujsić nije krio zadovoljstvo što se na području Tešnja stvaraju dobri uslovi za razvoj porodične medicine.

Više od dvije hiljade mještana MZ Piljužići dobilo je novu ambulantu porodične medicine čime im je znatno olakšano ostvarivanje zdravstvene zaštite.Do sada su morali ići u susjedne MZ,prije svega Jelah ili vozariti deset kilometara do gradskog doma zdravlja.

image

OTVARANJE AMBULANTE PORODIČNE MEDICINE U PILJUŽIĆIMA/

Predsjednik savjeta ove mjesne zajednice Hamdo Kurdić se zahvalio Općini Tešanj,Domu zdravlja Tešanj kojem i pripada ova ambulanta i resornom ministarstvu zdravlja ZDK što su prepoznali potrebu za izgradnjom ove zdravstvene ustanove u čemu su im građani Piljužića neizmjerno zahvalni.

image

OTVARANJE AMBULANTE PORODIČNE MEDICINE U PILJUŽIĆIMA/

Direktor Tešanjskog doma zdravlja dr. Amir Dujsić nije krio zadovoljstvo što se na području Tešnja stvaraju dobri uslovi za razvoj porodične medicine. Pored Doma zdravlja,ova ustanova na terenu u devet ambulanti ima dvadeset timova porodične medicine koji brinu o zdravlju za četrdesetdvije hiljade osiguranika.

Općinski načelnik Suad Huskić je rekao da se otvaranjem nove ambulante u Piljužićima skoro,pa zatvara krug izgradnje objekata ove vrste,jer će se uskoro na sjednici Općinskog vijeća pokrenuti inicijativa za izgradnjom ambulante i u Miljanovcima.

image

OTVARANJE AMBULANTE PORODIČNE MEDICINE U PILJUŽIĆIMA/

Investicija nove ambulante porodične medicine u Piljužićima koštala je dvjestadvadeset hiljada maraka.Sredstva su obezbjedili 50 posto budžet općine,a ostatak Dom zdravlja,resorno kantonalno ministarstvo zdravlja i MZ Piljužići koja je ustupila zemljište za ambulantu.Radi se o objektu koji je završen za manje od godinu dana.Na spratnom dijelu zgrade MZ Piljužići dobila je nove prostorije i salu za sastanke.Ukupna površina korisnog prostora je oko 300 m2.

image

OTVARANJE AMBULANTE PORODIČNE MEDICINE U PILJUŽIĆIMA/

Svečanom otvaranju ambulante prisustvovao je poslanik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović,resorni ministar za poljoprivredu,vodoprivredu i šumarstvo ZDK Himzo Smajić,vijećnici OV Tešanj,glavni imam MIZ-a Tešanj Fuad ef.Omerbašić i župnik župe Sv.Ive Jelah don Ilija Marinović.

U kulturnom dijelu programa učestvovali su učenici ovdašnje OŠ“Džemal Bijedić“.MIRALEM BEGIĆ/Oslobođenje.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti