28.8 C
Tešanj
Srijeda, 24 Jula, 2024

Otvorenje ledenog klizališta u Tešnju

OTVORENJE LEDENOG KLIZALIŠTA U TEŠNJU.
Ovom prilikom želimo obavijestiti javnost da će klizalište, kod OŠ “Huso Hodžić”, biti spremno za puštanje u rad na dan srijeda, 06.01.2021.godine od 18h. Tom prilikom imat ćemo čast da odgledamo uživo nastup naše mlade sugrađanke Lane Galijašević koja je aktuelni Državni prvak u svojoj kategoriji. Iako je rođena i živi u Sarajevu, rodbinski je vezana za Tešanj kojeg mnogo voli, te je na ovaj način željela da da svoj skromni doprinos voljenom gradu. Lana je inače unuka naših sugrađana Huseina i Nađe Galijašević, odnosno Osmana i Emire Fočo.
Nakon Laninog nastupa klizalište će biti dostupno, besplatno do 19h, kako bi prisutni isprobali klizanje na ledu.
Cijena klizanja će biti 1h=3KM + korištenje klizaljki 1KM.
Radno vrijeme od 10h do 22h.
Dobrodošli!


Iz Biografije Lane Galijašević:
Rođena 29.04.2008. godine u Sarajevu. Učenica je 7. razreda O.Š. Hasan Kikić u Sarajevu. Prve korake u klizanju je napravila 2013-te godine. Članica je Klizačko-koturaljskog kluba “OLIMP” Sarajevo. Zbog svoje perspektivnosti, Savez klizačkih sportova BiH ju je priključio treninzima sa reprezentacijom BiH u umjetničkom klizanju.
Shodno svojim godinama, trenutno se takmiči u kategoriji Basic Novice I. Na Državnom prvenstvu za 2019-tu godinu je osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju. Na Državnom prvenstvu za 2020-tu godinu osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju, te je još uvijek aktualna prvakinja u svojoj kategoriji.
Učestvovala je na brojnim domaćim i inostranim klizačkim kampovima, te međunarodnim takmičenjima u Celju, Novom Sadu i Beogradu koja su organizovana od strane Međunarodne klizačke unije (ISU). Kako veoma voli sport, trenira i atletiku, te je članica Atletskog kluba Sarajevo, gdje ima nekoliko osvojenih medalja. Pohađa i časove plesa u Udruženju Kurser gdje je također imala nekoliko zapaženih nastupa.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti