27 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Ova smjesa rješava korov između biljaka u sekundi: Sve sastojke imate u svojoj kući

Neki korovi su toliko snalažljivi i otporni da izbijaju čak i između pločica na dvorištu i ako ih pustite da ‘vode svoj život’ mogli bi se toliko namnožiti da bio vam pločice počele pucati.

Za rješavanje tog problema postoje prirodna rješenja u obliku octa, soli, kukuruzne krupice, soda bikarbone… Bez obzira na to za koju metodu se odlučite, najprije rukom počupajte koliko možete.

Alkoholni ocat i sol

Imajte na umu da sol i ocat ulaze u zemlju i mogu sabotirati rast biljaka koje želite uzgajati u vrtu pa ovu metodu koristite na mjestima gdje samo ima korova kojeg se želite riješiti. Pošpricate li slučajno i biljke koje se nalaze u blizini korova, i njih ćete uništiti pa na takvim dijelovima vrta korov radije iščupajte rukama. Pazite da izvadite i korijen.

Alkoholni ocat je jeftino, a prirodno sredstvo protiv korova. Nekoliko dana zaredom njime špricajte korov. Vrlo brzo će se početi sušiti. Periodično ponovite postupak kad vidite da je opet provirio. Postupak sa soli je sličan onom s octom, samo u ovom slučaju pomiješate sol i vodu u omjeru 1:3.

Kukuruzna krupica ili soda bikarbona

I kukuruzna krupica pomaže u smanjivanju invazije korova oko pločica. Posipajte je između pločica, na mjestima gdje se može pojaviti korov. Odlučite li se za soda bikarbonu, tad najprije polijte pločice vodom pa posipajte soda bikarbonom. Ovaj trik pomaže i kao dobra prevencija da se korov između pločica uopće ne pojavi.

Jabučni ocat i gorka sol

Vrlo je jednostavno. U bočicu s raspršivačem stavite jabučni ocat i kašiku Epsom gorke soli. Dobro promućkajte pa time pošpricajte biljke kojih se želite riješiti. Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta.

Pomažu i stare novina

U borbi protiv korova u povrtnjaku pomažu novine. Poslažite ih oko biljaka i spriječit ćete rast korova. Nakon što oko biljke stavite novinske listove, učvrstite ih tako da na njih pobacate malo komposta, slame, kore od drveta, kamenčića, piše

Izvor: radiosarajevo

Povezane vijesti

Najnovije vijesti