28.8 C
Tešanj
Srijeda, 19 Juna, 2024

Ovo su upute kako do 100KM koje daje Vlada RS mladima

Od danas počinje isplata nove tranše jednokratne pomoći od po 100 KM za oko 130.000 mladih u Republici Srpskoj, a za sve mlade koji su već dobili po 100 KM u julu, isplata će se vršiti po automatizmu, te nisu obavezni da se prijave na aplikaciju, navedeno je iz Vlade RS.

“Mladi koji se još nisu registrovali ili su u međuvremenu promijenili lične podatke koje su unijeli u sistem, biće u mogućnosti da se prijave putem aplikacije https://inp.vladars.net koja će biti aktivna do 25. septembra 2022. godine”, pojasnili su iz Vlade.

Prema usvojenoj odluci, pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu 100 KM ostvaruju mladi koji na dan 3. septembar 2022. godine imaju od 16 do 29 godina, prebivalište u Republici Srpskoj ili su građani Brčko distrikta BiH s entitetskim državljanstvom Republike Srpske.

“S obzirom na to da su odlukom obuvhaćeni i mladi koji su tek napunili 16 godina, napominjemo da treba da imaju otvoren bankovni račun na svoje ime čiji će broj, zajedno s ostalim podacima, unijeti u aplikaciju”, navodi se u saopštenju.

Takođe, kako je navedeno, po automatizmu će pomoć dobiti mladi s poteškoćama u razvoju čiji su se roditelji ili staratelji već obratili Ministarstvu finansija i koji u skladu s odlukom Vlade ispunjavaju uslove za dodjelu po 100 KM jednokratne pomoći, dok će onima koji ispunjavaju uslove, a nisu to učinili u julu, biti omogućeno da se obrate Ministarstvu i dostave dokumentaciju s ličnim podacima djeteta, rješenja o statusu, te ličnim podacima roditelja ili staratelja (uz bankovni račun), do 25. septembra 2022. godine (na adresu Ministarstvo finansija Republike Srpske, Trg Republike Srpske br. 1, 78000 Banjaluka) kako bi ostvarili pravo na jednokratnu pomoć

Izvor: crna-hronika

Povezane vijesti

Najnovije vijesti