23.5 C
Tešanj
Utorak, 28 Maja, 2024

Pacijent iz Tešnja kvalitetno zbrinut u izolatorij KBZ

Novootkriveni slučaj zaraze korona virusom, muška osoba, stara oko 50 godina iz Tešnja, obavio je sve predostrožnosti, na vrijeme kontaktirao zdravstveni sektor i kvalitetno je zbrinut u izolatorij KBZ, saopštio je šef Kriznog štaba, dr Adnan Jupic.

Radi se o četvrtom otkrivenom slučaju zaraze korona virusom na području Zeničko-dobojskog kantona, koji je uz sve dosadašnje „uvezen“. Iz inostranstva se vratio 5. marta i odmah je upućen u izolaciju. Još se istražuje da li je Tešanjac, međutim, u međuvremenu kontaktirao sa članovima porodice ili s nekim trećim licem.

Do sada se na području kantona nema lokalnog širenja oboljenja, izjavio je Jupić, dodajući da je policija pojačala nadzor nad osobama koje su u režimu samoizolacije, kojih je iz dana u dan sve više. Pod medicinskim nadzorom za sada je oko 800 ljudi.

Krizni štab je još jednom pozvao građane da se pridržavaju pravila higijenske prevencije širenja korona virusa, te da sve službe, koje su im potrebne kako bi završili svoje poslove, kontaktiraju isključivo putem telefona. (Sanja Stević)

Povezane vijesti

Najnovije vijesti