9.5 C
Tešanj
Utorak, 23 Aprila, 2024

Pacijent “podivljao” u Domu zdravlja: Razbijao inventar, medicinsku sestru gađao bocom u glavu

Predsjednik u Sindikatu zaposlenih u zdravstvu Kantona Sarajevo -JUDZKS Jasmin Avdović podijelio je na društvenim mrežama fotografije nemilog događaja koji se, kako navodi, desio jučer u Domu zdravlja Vrazova.

Ovako je, kako Avdović kaže u komentaru fotografija, jučer u poslijepodnevnim satima, izgledala kartoteka u JUDZKS OJ Centar-Vrazova.

“Nakon što je korisnik usluga s historijom neprijateljskog i agresivnog ponašanja prema osoblju, nezadovoljan jer nije dobio nešto na što nema parvo, u sat vremena uspio dva puta uništavati inventar JUDZKS u ovoj ustanovi i njenom lokalitetu na Breci, fizički nasrtati i povrijeđivati osoblje te verbalno prijetiti smrću prisutnom osoblju i čak njihovoj djeci, a stigao je i bocom koja sadrži dezinficijens za šake namjenjen pacijentima, gađati medicinsku sestru u glavu (označeno crvenim krugom na fotografijama)”, navodi Avdović.

Dodao je da ovako nažalost izlgeda, minimalno jedna kartoteka, ordinacija, intervencija ili čekaonica svakodnevno u nekoj od zdravstvenih ustanova u FBiH i BiH, piše Klix. 

“Ukoliko ste nezadovoljni našim radom, to lijepo imenom i prezimenom zvanično prijavite, pratite prijavu i ako ste u pravu taj neko će biti sankcionisan za neetično, neprofesionalno ili nestručno ponašanje, a ovakve nasilne izlete u tuđa prava i slobode ostavite za one koji če vam odgovoriti istom mjerom”, dodao je, između ostalog, Avdović.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti