25.8 C
Tešanj
Utorak, 16 Aprila, 2024

Pas koji je pregažen u Gračanici je živ, protiv počinitelja će biti podnesena prijava

Monstruozni čin koji se sinoć desio u mjestu Rašljeva kod Gračanice, kada je muškarac traktorom pregazio psa, dobio je epilog. Pas je živ i zbrinut je u veterinarskoj stanici Gračanica, a protiv počinitelja će biti podnesena krivična prijava.

“Na svu sreću, pas je živ, nalazi se na zbrinjavanju u veterinarskoj stanici. Obavijestit ćemo tužilaštvo i protiv počinitelja će biti podnesena prijava”, kazali su nam iz MUP-a Gračanica.

Ipak, za ovakav epilog priče najzaslužniji su aktivisti iz Udruženja “Dreams” i njihova brza reakcija.

“Nakon što smo dobili informaciju o monstruoznom činu u kojem je muškarac traktorom pregazio psa u općini Gračanica odmah smo reagovali. Zatražili smo hitnu intervenciju MUP-a Gračanica, izlazak na teren te oduzimanje psa kojeg je osoba koja je počinila ovaj gnusni čin zatvorila u štalu na svom imanju, ne dozvolivši aktivistima za dobrobit životinja da ga preuzmu, te je pas ostavljen bez veterinarske pomoći”, kažu iz Udruženja “Dreams”.

Međutim, tu nije bio kraj priče. Nakon njihovog zahtjeva za oduzimanje psa, aktivistima iz udruženja dozvoljeno je preuzimanje psa uz pratnju policijskih službenika MUP-a Gračanica i uz pratnju veterinara veterinarske stanice Gračanica

Povezane vijesti

Najnovije vijesti