21.4 C
Tešanj
Srijeda, 24 Jula, 2024

Pekar iz Doboja snizio cijenu hljeba dok traje pandemija

Neobična vijest dolazi iz jedne male pekare u Doboju. I dosad su građanima koji su u stanju potrebe davali besplatno hljeb, a sada su i snizili cijenu hljeba dok traje pandemija. Kažu, treba se solidarisati s ljudima koji nemaju novca za trošenje i humanost nam je potrebnija više nego ikad.

Dok svakodnevno svjedočimo rastu cijena osnovnih životnih namirnica, u jeku trećeg vala pandemije koronavirusa i sve češćih najava poskupljenja pekarskih proizvoda u entitetu RS, u jednoj pekari u Doboju su odlučili cijenu hljeba s jedne marke sniziti na 80 feninga dok traje poandemije.

Građani navikli na poskupljenja najviše su se plašili nekontroliranog rasta cijena hljeba i pekarskih proizvoda. Naročito od pekara koji su raširili biznis i prati ih glas da se lično bogate na ovim proizvodima.

– Nije naš interes samo mi da zaradimo. Valja živjeti i narodu, sirotinji, siromašnima. I često ko dođe traži hljeba, besplatno mu dajem – ističe vlasnik pekare Hađi Cikaj.

Ostaje nada da će za ovim primjerom ići i drugi pekari širom BiH, jer je hljeb osnovna životna namirnica i nema smisla da i u doba pandemije ispaštaju građani plaćajući precijenjenu vrijednost.

federalna.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti