Penzioner na Grahijadi traži lijepu ženu za vanbračni suživot

Penzioner na Grahijadi traži lijepu ženu za vanbračni suživot

289
0
PODIJELI

Udruženje penzionera iz Tešnja organiziralo je na poznatom izletištu Kiseljak Devete susrete penzionera BiH. Poznatoj „Grahijadi“ odazvalo se više od tri hiljade penzionera iz cijele BiH.

Među njima je i Ćamil Huskanović iz Gračanice, koji na „Grahijadu“ dolazi prvi put.

– Evo, vidite, živi se veoma teško, ali penzioneri su skromni. Malo hrane, dobro društvo i zajedničko kolo. Takvi su naši ljudi – kaže Huskanović.

Ima i onih kojima je penzija dostatna za život, a i zdravlje ih dobro služi, pa su na „Grahijadu“ došli posebnim poslom, poput Atifa Omerčića iz Doboj Istoka.

– Dobro živim, a i zdravlje me dobro služi. Imam dvije penzije. Tražim lijepu i zgodnu ženu. Uslov je da ima penziju i da ne traži da je vjenčam, jer većina odmah traži imanje i kuću. Nudim joj dobar život, pa valjda ću imati sreće – veli Omerčić.

Dobro druženje nije moglo odagnati brige koje godinama tište ovu populaciju.

– Mi smo najurednije platiše i odmah kada penzija stigne izmirujemo sve račune. Od 2008. nam penzije nisu povećane, a od tada su sve namirnice od kojih penzioneri preživljavaju poskupjele od 120 do 150 posto. I šta imamo od toga što smo najuredije platiše obaveza?! Nemamo ništa – pita se i odgovara Ismet Dizdarević, predsjednik Udruženja penzionera u Tešnju.

Dnevni Avaz/Jelah.info

NEMA KOMENTARA