12.9 C
Tešanj
Petak, 1 Marta, 2024

Penzioner na Grahijadi traži lijepu ženu za vanbračni suživot

Udruženje penzionera iz Tešnja organiziralo je na poznatom izletištu Kiseljak Devete susrete penzionera BiH. Poznatoj „Grahijadi“ odazvalo se više od tri hiljade penzionera iz cijele BiH.

Među njima je i Ćamil Huskanović iz Gračanice, koji na „Grahijadu“ dolazi prvi put.

– Evo, vidite, živi se veoma teško, ali penzioneri su skromni. Malo hrane, dobro društvo i zajedničko kolo. Takvi su naši ljudi – kaže Huskanović.

Ima i onih kojima je penzija dostatna za život, a i zdravlje ih dobro služi, pa su na „Grahijadu“ došli posebnim poslom, poput Atifa Omerčića iz Doboj Istoka.

– Dobro živim, a i zdravlje me dobro služi. Imam dvije penzije. Tražim lijepu i zgodnu ženu. Uslov je da ima penziju i da ne traži da je vjenčam, jer većina odmah traži imanje i kuću. Nudim joj dobar život, pa valjda ću imati sreće – veli Omerčić.

Dobro druženje nije moglo odagnati brige koje godinama tište ovu populaciju.

– Mi smo najurednije platiše i odmah kada penzija stigne izmirujemo sve račune. Od 2008. nam penzije nisu povećane, a od tada su sve namirnice od kojih penzioneri preživljavaju poskupjele od 120 do 150 posto. I šta imamo od toga što smo najuredije platiše obaveza?! Nemamo ništa – pita se i odgovara Ismet Dizdarević, predsjednik Udruženja penzionera u Tešnju.

Dnevni Avaz/Jelah.info

Povezane vijesti

Najnovije vijesti