22.9 C
Tešanj
Ponedjeljak, 27 Maja, 2024

Pioniri Borca pobjedili Vitez

Danas je u Jelahu odigrana prva utakmica završnice pionirskog takmičenja Federacije Bosne i Hercegovine.

Na Šibovima snage su odmjerili FK Borac predstavnik ZD kantona i NK Vitez najbolja ekipa iz Srednjebosanskog kantona.

Utakmica je počela žestokim tempom domaćina koji su nakon samo tri minuta igre vodili 1:0.

U petnaestom minutu igre rezultat je glasio 3:0 u korist Borca, i taman kada su svi na stadionu pomislili da će ovo biti mnogo lakša utakmica nego što smo očekivali trener gostiju pravi ključnu zamjenu koja mijenja u potpunosti igru na sredini terena koja rezultira mnogo boljom igrom gostiju.

Gosti su došli do sasvim nenadanog izjednačenja kada je sudija vidio nekakvo igranje rukom domaćeg stopera koji je koljenom smirio loptu koja se podigla do prsa što je sudija u sekundi procjenio kao jedanaesterac. Gosti su bili precizni i sa bijele tačke i nakon tog pogotka mnogo hrabrije kreću prema golu Borca smanjuju rezultat na 3:2.

U nastavku smo gledali odličnu igru obje ekipe ali domaćini su pokazali da su bolja ekipa i do kraja utakmice postižu još jedan vrlo važan gol za konačan rezultat 4:2 u korist Borca.

Strijelci za našu ekipu su bili:

Huso Starčević – 3 gola
Zehrudin Džebo

Mogli smo primjetiti određeni umor na našim igračima pred kraj oba poluvremena ali to ne treba čuditi kada znamo da je ova ekipa prije samo deset dana tj 26. maja igrala izuzetno iscrpljujuću utakmicu u Zenici protiv Čelika, 28. maja utakmica sa Krivajom, u subotu 31. maja uzvratna utakmica u Zavidovićima, i danas ova utakmica sa Vitezom, znači u deset dana četiri vrlo jake utakmice, još kada dodamo treninge između utakmica i školske obaveze onda samo možemo zamisliti koliko su umorna ova djeca, ali ni to ne organizatorima prvenstva ne predstavlja nikakav problem jer će nakon revanša u Vitezu ekipe koja prođu dalje (nadamo se i Borac) igrati odmah u nedjelju.

Samo se nadamo da zbog iscrpljenosti neće doći do povreda igrača i da će svi ovi momci zdravi završiti ovo takmičenje.

Osim umora današnji protivnik je bila vrlo kvalitetna ekipa, iako smo vidjeli da je ekipa Borca kvalitetnija od gostiju, i ekipa NK Vitez je pokazala veliki kvalitet što se i očekuje od prvaka kantona, ali ipak i pored svega toga vjerujemo da će naši momci smirenom i kvalitetnom igrom uspjeti da ostvare pozitivan rezultat i da u Vitezu odigraju za sebe, za Jelah, za Tešanj, kanton, a posebno za svoje kolege iz drugih ekipa iz naše lige.

Moramo napomenuti da je danas na Šibovima bilo prisutno oko 400 gledalaca i da su oni sigurno veliki razlog ove velike pobjede, ali i borba i požrtvovanost naše ekipe koja se itekako dobro nosi sa ekipama iz velikih gradova.

Naše pionire već prekosutra čeka put u Vitez i uzvratna utakmica, i nadamo se da će naši momci izdržati i ovaj napor i da će uspjeti ostvariti rezultat koji će ih odvesti među osam najboljih ekipa u Bosni i Hercegovini.

Zahvaljujemo se našim pionirima na ovim velikim trenutcima radosti, našoj vjernoj publici kaja je uz ove mlade dječake, ali da još jednom podsjetimo da je i ovo već uspjeh za ovu mladu ekipu !
FK Borac – NK Vitez 4 : 2

Fkborac.jelah.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti