23.5 C
Tešanj
Utorak, 28 Maja, 2024

Pioniri Borca se plasirali među osam najboljih ekipi u BiH

U uzvratnoj utakmici protiv FK Fojnice koja se igrala danas u Jelahu pioniri Borca su bili bolji i pobijedili sa 1:0.
Na prepunim Šibovima pred otprilike 500 gledalaca naši pioniri su u vrlo teškoj i napornoj utakmici po veoma toplom vremenu odigrali taktički kvalitetnu i fizičku vrlo jaku utakmicu, i sasvim zasluženo se plasirali u dalje takmičenje.

Početak utakmice je donijeo izjednačenu igru, uglavnom na sredini terena i pokušajima napada koji su bili zaustavljani od odbrambenih igrača, a prvi su zaprijetili domaćini preko Hadžikadunića koji je imao dva dobra šuta prema golu gostiju, ali ti udarci su otišli neposredno pored gola FK Fojnice.

Pritisak domaćih igrača urodio je plodom kada je Husaković pogodio za vođstvo Borca od 1:0.
U nastavku utakmice igralo se otvoreno i sa jedne i sa druge strane, ali do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, i rezultatom iz obje utakmice od 4:0 za Borac naša ekipa je napravila veliki uspjeh i plasirala se među osam najboljih ekipa u Bosni i Hercegovini.

Čestitamo našim pionirima na odličnom rezultatu, a takođe čestitamo i treneru Pašiću, kao i trenerima Dizdareviću i Bahtiću na odlično urađenom poslu.

Inače moramo pohvaliti ekipu iz Fojnice jer je to izuzetno kvalitetna ekipa, sa dosta talentiranih igrača, i sigurno da su bili ravnopravan protivnik našim momcima.

Ulaz na tribine je bio besplatan, ali su domaćini zbog velikih troškova koji nosi ova utakmica ponudili navijačima dobrovoljne donatorske karte bez obaveze plaćanja, i bez određene cijene, nego baš ko može od srca da pomogne klubu i našim pionirima.
Moto u toj akciji je bio “Mi smo ponosni na njih, učinimo da i oni budu ponosni na nas”, i možemo reći da su klub i igrači itekako ponosni na navijače Pionira FK Borca jer su ovom akcijom uspjeli da skupe preko pola sredstava koje su potrebna da se plate troškovi ove utakmice.

FKBorac.jelah.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti