Pismo “X”: Zašto pomažem drugima?

Pismo “X”: Zašto pomažem drugima?

432
0
PODIJELI

Za sve one koji me pitaju,”zasto radim humano i pomažem drugima,a ne mogu pomoći onima naj milijima” da Vam odgovorim….jer mi je više dosadno odgovarati pojedinačno svakome….

Da pomažem drugima jer su dobra djela ona koja ću ponjeti sa sobom kada umrem…a to sto ne mogu pomoći svojim roditeljima,pa nisam svemoćna…Da jeste i on je bio borac,a to u Matuzićima dobro znaju tko je on,jeste bili su i drugi,ali naj više je onih koji se diče da su bili borci ali zapravo oni su bili borci koji su bili kilometrima od linije,a od općine i od svake vlasti koja je bila na funkciji su izvukli sve i svasta….

Dobili su kuće nad glavom,pemzije mada su sposobni za rad,novčane pomoći da ne pišem kakve i kolike,ali sve preko kako naš narod kaže preko štele…..Moj otac nije dobio kuću i krov nad glavom,a svi oni znaju kako žive,mada se ogluše na sve jer ima gorih,koji imaju kuće na tri sprata,ali im treba da izmjene kupatilo ili kupuju auta,pa čak i još jednu kuću da prave…..a neki se boje da svakog trena mogu da ostanu i bez krova nad glavom…..

Moj otac je Fikret Zajmović i živi u staroj kući koja je preživila tri rata,koja kada kuša pada reklo bi se da nema krova,ne mogu duše da griješim od prošle vlasti je dobio temelj za kuću…al šta mu on vrijedi kada ga takvog može da gleda još 100.godina jer nema novaca da kuću ikada napravi,a i godine sustižu…..

Svatko od onih u foteljema što sjede su davali svoja obećanja….pusta obećanja koja su pogazili,pa kako će oni sebi da grabe ako daju sirotinji….
I još me pitate “zasto radim humano i pomažem drugima,a ne mogu pomoći onima naj milijoma” da Vam kažem da sevap ne kupim samo za sebe nego i za svoje naj milije za svog oca i svoju majku,pa valjda ima nešto od onoga “Učini dobro djelo,vratit će ti se dvostruko…”

Mogla bi ja da pišem još mnogo,mada roman može da se napiše,kada bi imenovala sve kome ovo pišem…Eto sada više ne morate da mi pišete privatno u inbox….imate odgovor….

Neću Vam odgovarati provatno,nemate potrebe da pišete mi u inbox jer evo sada imate i ovdje javno moje riječi pa čitajte,jer za samo 24.sata je bilo bezbroj pitanja što sam ja tako javno napisala sve ovo….pa ja mislim da je bilo dosta laganja,….nemojte me lagati,oglušili ste se na mnoge zahtjeve koje ste dobili,pa kako Vas nije sramota “On je bio borac Armije R BiH. Činovan. Nagradjivan. Dva puta ranjavan, ali nije dao svoje i uvijek se vraćao na liniju odbrane.” Zar se ne zapitate kako živi….Sve vas pitam…vas koji ste mu davali lažna obećanja i ne samo njemu nego dosta je takvih KAKO MOŽETE MIRNO DA SPAVATE…..i još mene pitate što tako javno pišem…..

Piše : Marizela Glavić

NEMA KOMENTARA