23 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Jula, 2024

Plan napada na školu u BiH: Na spisku 12 imena, postojali nacrt i satnica napada!?

Maloljetnik (17) iz Bileće uhapšen je zbog planiranja terorističkog napada na srednju školu u Trebinju. On je u videu na društvenoj mreži TikTok najavio teroristički napad na školu. Policija je prilikom hapšenja i pretresa pronašla materijal koji dokazuje da je imao plan.

Brzom reakcijom policije spriječen je napad na jednu od škola u Trebinju. Policija je izuzela dokaze, a postojala je šema koju je objavio na TikToku. Nezvanično, objavio je detaljan nacrt i satnicu napada. Planirao je da ubije 12, a rani 23 ljudi.

Policiju alarmirao državljanin BiH iz Holandije

Iz policije su naveli da nije bilo realne opasnosti, ali su upozorili roditelje da vode računa o pristupu maloljetne djece društvenim mrežama.

Policiju je alarmirao državljanin BiH iz Holandije koji je vidio plan napada na TikToku. Pored skice s detaljima napada, stajao je današnji datum.

Veći broj zabrinjenih roditelja nije poslalo svoju djecu u školu u prvu smjenu, dok se druga smjena odvijala nesmetano.

“Direktorica nam je rekla da su učenici najsigurniji u školama i da roditelji bez brige mogu poslati djecu u škole. Iz prepiski sa školama smo saznali da oni nisu dobili nikakvu zvaničnu informaciju”, kazala je Jela Džomba za N1.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti