Plašćenje snijega

Plašćenje snijega

530
0
PODIJELI

U februaru! Mjesto: Tešanj. Centralni park. 03.02.2017. Podne. Živa na termometru 15°C! Momak čisti park!!! Vidno otoplilo. Naznake da će cijeli dan rasti temperatura.

A samo prije 18 dana haos. Nedjelja 15.01.2017. snijeg mokar, mogli su centar počistiti za dva sata, ali jok. Tu nedjelju se okliznem, i evo 18 dana duboki gips! Ponedjeljak me iznose iz kola, radnici Rada u punoj akciji, ali sada plastičnim lopatama razbijaju led, jer je u noći pala temperatura i sve sledilo. Kažem radnicima što niste juče kad je bilo mokro kaže jedan: jest kad bi bilo pametnih da nas organizuje ( ime poznato Š.T.).

Pješaci padaju kao pingvini. U čekaonici za gips vidim preko 30! Svi se nekako okliznuli! I hajde neka, da danas ne ugledah ovo: na 15°C momak, vjerojatno sa Biroa čisti PARK!!! Supruga me podbada: možda ima neki koncert, dugo si odsutan (da nisu, ne daj Bože, pčelari zimski kakav sajam, šta znam, sve se poremetilo)…..Alahsalamet!

A ja opet kontam: Sportski savez Tešanj organizovao takmičenje u već zaboravljenoj olimpijskoj zimskoj igri: PLAŠĆENJE SNIJEGA ili PRODAVANJE IZGUBLJENE MAGLE!

Mati mila i draga, momak odradio dnevnicu. Park očišćen ali za šta????

Šefket Turalić

NEMA KOMENTARA