18.8 C
Tešanj
Srijeda, 31 Maja, 2023

Plavi Orkestar održao koncert u Tešnju

Jedan od najpoznatijih i ujedno najpopularnijih bendova s prostora bivše Jugoslavije održao je večeras koncert za pamćenje.

Plavi Orkestar je u sklopu akcije za obnovu izgorjele kantonalne bolnice u Bihaću, održao koncert pred mnogobrojnom tešanjskom publikom na stadionu Luke.

Već od 20h sati nastupila je predgrupa The Evolution koji su osim svoje već poznate pjesme Slušaj srce otpjevali i nekoliko domaćih i stranih rock i pop hitova.

Nešto iza 21 sat na pozornicu su na opće oduševljenje publike izašla i grupa Plavi Orkestar.

U puna 2 sata svirke otpjevali su veliki broj svojih hitova, a kao što su i sami rekli na koncertu da njihov repertoar pjesama broji oko 100 te da su nažalost morali odabrati samo neke pjesme koje će pjevati.

Publika je pjevala sve pjesme u istom glasu kao i Plavci. Čak i s novog albuma. Simpatično je bilo kada se Saša Lošić prilikom izvođenja pjesme “Ti misliš da je meni lako” zbunio i pred publikom priznao kako je zaboravio tekst te pozvao nekoga iz publike da mu dođe pomoći, na što se publika nasmijala i zapljeskala.

Vrhunac koncerta sigurno je bilo pred sami kraj, kada je pjesmom “Suada” digao sve na noge, čak i one što su sjedili na tribinama.

A publika je željno izčekivala i jedan obećani hit koji su trebali izvesti. Plavi Orkestar je napustio binu i na traženje publike ponovo se vratio i otpjevao pjesmu “Iznad Tešnja”. Sam Lošić je priznao kako ima tremu ali se nada da će je otpjevati dobro.

Sve u svemu jedan zanimljiv koncert što može potvrditi i publika, a Loša je obećao da će se vratiti u kako on kaže “jedan od dražih gradova” u Bosni.

Pred oduševljenom publikom, Sarajlije su dokazali da njihovo vrijeme nije prošlo i još uvek energično zabavljaju razgaljenu masu. 

Jelah.info

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

59,080FansLike
295FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti