23.2 C
Tešanj
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024

Plavi tvrdi da ga je prevarila firma iz Tešnja: MORAT ĆE MI NADOMIRITI 20.000 KM!

sad Plavi Muharemović, folk pjevač rodom iz Jelaha, tvrdi da je prevaren od strane njemačke firme koja ima sjedište i u Tešnju.

Zbog neprofesionalizma direktora Mahmuta Galijaševića, priča Plavi, ali i sekretarice Alme Bukvić, oštećen je za skoro 20.000 KM!

Naime, Esad u Jelahu ima diskoteku i restoran sa velikom salom. Kako je jedini na tom kraju sa salom za zabave velikog kapaciteta, predstavnici navedene firme dogovorili su da u njegovom objektu organiziraju zabavu za radnike i poslovne partnere. Tražili su prostor u koji može stati 450 ljudi, specijalne stolice, drugačiji meni u odnosu na onaj koji se inače nudi u njegovom restoranu…

– Sve je bilo dogovoreno i zabava se trebala održati u subotu, ali su mi u srijedu poslijepodne javili da ipak neće u mom objektu imati zabavu. Mislio sam da se neko zeza sa mnom jer sam nabavio stolice kakve su tražili, kupio svu potrebnu hranu, piće… U međuvremenu su otišli na razgovor u firmu „Ukus“ iz Tešnja koja ima restoran, a koji što je najžalosnije još nije u potpunosti funkcionalan – priča ljuti pjevač i nastavlja:

-Čuo sam da su od vlasnika te firme dobili neke poklone, sobu da imaju na raspolaganju kad god žele… samo da prihvate njihovu ponudu. I prihvatili su. Radnici su ogorčeni jer sala u kojoj se održavala zabava nije bila sređena, bez adekvatnog toaleta…

Prevareni Esad poslije tog nemilog događaja otišao je u firmu kako bi mu objasnili zbog čega su ga prevarili.

– Direktor mi je rekao da su svjesni da na vrijeme nisu javili te da će sve troškove regulisati. Ali to još uvijek nisu platili. Napravili su mi veliki gubitak jer sam, recimo, za tu večer nekom drugom mogao iznajmiti salu i raditi kako treba. Ovako sam prevaren. Više nije u pitanju novac već princip jer je riječ o klasičnoj prevari – tvrdi Muharemović.

Kako je riječ o njemačkoj firmi, Plavi će angažirati advokata iz Holandije kako bi mu se izmirila šteta.

– Moj holandski advokat će se baviti ovim slučajem. Da su mi rekli da im trebam dati neke poklone kao one koje su dobili, i ja bi im to obezbjedio, a ne da mi ovakvu štetu naprave. Očekivao sam da će mi se javiti i sve regulirati, ali su se ušutili baš kao da se nije desilo. Ali neću dozvoliti da ostane na tome – poručuje ovaj pjevač i ugostitelj.

(Express)

Povezane vijesti

Najnovije vijesti