Plesni klub “Win” Tešanj – Pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo.

Plesni klub “Win” Tešanj – Pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo.

79
0
PODIJELI

Plesni klub “Win” Tešanj privodu kraju pripreme za nastup na Svjetskom prvenstvu u akrobatskom rock’n’roll-u, za ženske juniorske formacije, koje se održava u Slavonskom Brodu (R.Hrvatska) u subotu, 11. novembra 2017. godine.

Takmičenje će se održati u Sportskoj dvorani “Vijuš” u Slavonskom Brodu, u organizaciji Športskog plesnog kluba “Top Dance” iz Slavonskog Broda i u saradnji sa Hrvatskim rock’n’roll savezom.

Pored tradicionalnog međunarodnog natjecanja u akrobatskom rock’n’rollu, pod nazivom “Slavonija Open Internacional”, koje se održava 23 godinu za redom, “Top Dance” ove godine u saradnji sa Hrvatskim rock’n’roll savezom, organizuje i Svjetsko prvenstvo za ženske juniorske formacije.

Takmičenja će se održavati paralelno, odnosno izmjenjivati će se tokom dana. Ukupno se očekuje preko 500 takmičarki iz Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Rusije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Češke, Kazahstana i Švicarske.

Naš Plesni klub “Win” Tešanj, će sa svojim “Starsicama” učestvovati na ovom prvenstvu. Ovaj mladi ali izuzetno aktivan sportski kolektiv, u protekloj sezoni zabilježio je dosta uspjeha, od odlične organizacije međunarodnog turnira u sportskom plesu u Tešnju, preko učešća na Svjetskom prvenstvu u akrobatskom plesu održanom u Češkoj, pa do titule državnog prvaka (ženska juniorska formacija) i plasmana na ovo Svjetsko prvenstvo.

Želimo im puno sreće i uspjeha, da se na ovom takmičenju pokažu u najboljem svjetlu i da nas ponovo obraduju dobrim rezultatima.

PK “Win” Tešanj – grupa “Stars” na treningu

NEMA KOMENTARA