17.2 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

Pljačkali vozače koji su odmarali: Jednog pretukli, oteli mu Mercedes i izbacili na cestu

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a HNK jučer su uhapsili četiri osobe iz Mostara zbog sumnje da su izvršili dva razbojništva.

Uhapšeni su M.B. (1998.), Š.B. (2002.), M.B. (2006.) i H. B. (2003.) svi iz Mostara.

Brutalan napad

Naime, 29. maja 2024. godine u PU Mostar se obratio E. K.(1986.) iz Sarajeva te prijavio da se negdje na području Vrapčića kod Mostara zaustavio sa svojim privatnim motornim vozilom kako bi napravio pauzu i odmorio se od vožnje. Nedugo iza toga iza njega se zaustavilo drugo vozilo tamne boje nepoznate marke i iz kojeg su izašle tri nepoznate osobe, a od kojih je jedna osoba bila naoružana pištoljem te od istog otuđili mobilni telefon marke iPhone.

Ovom prilikom jedna od navedenih nepoznatih osoba je udarcima pištoljem nanijela tjelesne povrede oštećenom nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu.

U petak 31. maja G. H. (1992.) iz Ljubuškog prijavio je, da su mu tokom noći s 30. na 31.5.2024. godine u mjestu Zaton (Mostar) uz magistralni put M-17 tri nepoznate osobe uz prijetnju oružjem oteli njegovo vozilo marke Mercedes C klase te istog uz upotrebu sile odveli u naselje Vrapčići gdje su ga pretukli i otuđili osobne stvari, da bi ga u jutarnjim satima odvezli u mjesto Kruševo te ga izbacili iz vozila i ostavili pored puta s teškim povredama.

Pronađeno oružje

Po naredbi Općinskog suda Mostar, izvršen je pretres kuće koju su koristile osobe lišene slobode, gdje su tom prilikom pronađena sredstva koja su korištena u izvršenju predmetnih kaznenih djela, jedna automatska puška, jedan pištolj, kao i sredstva koja su pribavljena izvršenjem krivičnih djela, navodi Bljesak.info.

Navedeni predmeti su oduzeti i pohranjeni u Sektoru kriminalističke policije. O svemu je obaviješteno i nadležno tužilaštvo.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti